Jimmy Rogers - Blues Blues Blues (1998)

Alternatieve titel: All Stars Blues Band Chicago

Blues / Rock
Label: Atlantic

1. Blow Wind Blow (5:00)

met Jeff Healey

2. Blues All Day Long (4:45)

met Eric Clapton

3. Trouble No More (4:22)

met Mick Jagger en Keith Richards

4. Bright Lights Big City (3:41)

met Taj Mahal

5. Ev'ry Day I Have the Blues (5:09)

met Lowell Fulson

6. Sweet Home Chicago (4:10)

met Stephen Stills

7. Don't Start Me to Talkin' (4:34)

met Mick Jagger en Keith Richards

8. That's All Right (4:48)

met Eric Clapton

9. Ludella (3:53)

met Taj Mahal

10. Goin' Away Baby (4:52)

met Mick Jagger en Keith Richards

11. Worried Life Blues (5:15)

met Stephen Stills

12. Gonna Shoot You Right Down (Boom Boom) (5:20)

met Jimmy Page, Robert Plant en Eric Clapton

Down_By_Law
Een van mijn favoriete blues-platen. Een mooie afscheidsplaat van blueslegende Jimmy Rogers, bijgestaan door stermuzikanten die allemaal Rogers als voorbeeld hadden. Eric Clapton, Mick Jagger, Keith Richards, Taj Mahal, Lowell Fulson en de onlangs ook al overleden Jeff Healey doen hun ding. De mooiste nummers vind ik de duetten met Stephen Stills (ik ben dan ook een mega-fan van hem) en de afsluiter 'Gonna Shoot You Right Down', met Jimmy Page, Robert Plant en Clapton. Heerlijke ouderwetse blues. Een enorme aanrader.

Stijn_Slayer
Geweldig bluesalbum, maar met zoveel geweldige artiesten hadden ze ook wel erg hun best moeten doen om het te kunnen verprutsen. Inderdaad lekkere ouderwetse blues, alleen hoort daar eigenlijk ook die wat krakende kwaliteit voor de sfeer bij. Deze is net ietsjes te netjes.

De absolute hoogtepunten zijn de nummers met Stephen Stills en Boom Boom (jawel de John Lee Hooker klassieker!).

Heeft Jimmy Rogers trouwens niet ook samengewerkt met Muddy Waters?

avatar van Deren Bliksem
Ja ben het wel met jou eens Stijn_Slayer, het is allemaal prima gespeeld maar de echte duivelse ziel ontbreekt. Toch essentieel in de blues.

En inderdaad zat hij bij de original Muddy Waters band, samen met o.a. Little Walter, zoals ik lees in het boekje, en speelde hij in de jaren '50 met Howlin' Wolf, Sonny Boy Williamson ed.

Goed album maar rauwer was mooier geweest.

avatar van spinout
Jimmy Rogers was een gitarist, geen zanger. Toch blaast ie op dit vlak elke bleekscheet omver op dit album.
Mijn voorgangers hebben het goed verwoordt hierboven: klasse muzikanten, maar lichtelijk voorspelbaar . Er staat twee maal hetzelfde nummer op, n.l. Trouble No More (hier toegeschreven aan Muddy Waters) en Worried Life Blues (hier toegeschreven aan Maceo Merriweather). Dit zijn versies van het Sleepy John Estes nummer Someday Baby. Sweet Home Chicago wordt hier toegeschreven aan Jimmy Rogers, terwijl het toch echt een Robert Johnson nummer is.