Specifics - Lonely City (2004)

Canada
Label: P-Vine

1. Intro (1:21)
  2. T.G.I.M. (4:17)
  3. Graig's House (5:38)
  4. Take Me Back (4:52)
  5. Lonely City (4:18)
  6. Backroads Pt. 1 (1:32)
  7. Backroads Pt. 2 (2:46)
  8. Dreams (5:24)
  9. Interlude (1:27)
  10. Put Ya Hands Up (4:58)
  11. Patience (3:22)
  12. Thats Just Gold (4:10)
  13. Under the Hood (4:16)
  14. The Kid Is Back (3:36)
  15. That Is Why (3:57)
  16. Outro (2:51)
avatar van Rhythm & Poetry
Leuk album, jazz/soul invloeden in de hiphop kunnen mij altijd wel bekoren zo ook op dit album.

groente12
Dope album, de beats en de teksten zijn lekker aanwezig.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb dit album maar eens opgezocht, want Golden Boy is de rapper van Specifics. Ken hem van Vision Eyes en de manier waarop hij rapt en zijn verhaal verteld is erg fijn om naar te luisteren. Dit maal geen Uyama Hiroto, maar dat wordt wel goed gemaakt door Think Twice en DJ Goser. Lekker jazzy, lounge beats met daarop de rustige stem van Golden Boy. Under the Hood heeft trouwens best wel veel weg van Vision Eyes.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Dit is gewoon goed .

avatar van V.B.
Dit is vandaag mn huiswerk muziek, het inspireert me Het luistert erg makkelijk weg! Ik moet het nog even iets vaker luisteren voor een stem.

FightForMore
Ik vind het eerlijk gezegd maar een saai album. De stem van de rapper vind ik toch wel eentonig.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
FightForMore schreef:
De stem van de rapper vind ik toch wel eentonig.

Inderdaad. Daardoor is de replay value niet zo hoog, en gaat mijn cijfer waarschijnlijk binnenkort een halfje omlaag naar 3,5*.

avatar van principal2000
panjoe schreef:
Inderdaad. Daardoor is de replay value niet zo hoog, en gaat mijn cijfer waarschijnlijk binnenkort een halfje omlaag.

Ben ik blij dat ik deze eerst een paar keer heb beluisterd .

Het album draagt een consequente relaxte sfeer uit. Dat is positief. Toch heb ik bij veel nummers de neiging om na een tijdje de skip-knop te gebruiken. Da's weer negatief. Het is soms iets te rustig en laidback. Sterk vind ik Dreams, Graig's House, That's Just Gold en The Kid Is Back. De MC vind ik qua stemgeluid en flow matig tot redelijk. Al met al een relaxed album wat bij vlagen té relaxed en dus richting slaapverwekkend gaat.

avatar van alexander-r
Staan wat verschrikkelijk lekkere nummertjes op

avatar van alexander-r
Nog steeds een van mijn favoriete underground albums allertijden, zwaar underrated imo. De MC ligt goed in het gehoor en sommige beats (craigs house, patience) zijn van bijzonder hoog niveau. Om een of andere reden is deze 9 jaar na verschijnen op vinyl uitgebracht, meteen van geprofiteerd

avatar van Shelter
Producties zijn nice, niet super vet maar zeker wel nice.
Rapper een beetje monotoon maar niet super storend.
tussen 3.5 en 4, 4 voor nu