Canaan - Walk into My Open Womb (1998)

Italiƫ
Avant-Garde / Rock
Label: Eibon

1. The Kanaanian Dawn (5:36)
  2. Surrounded (3:48)
  3. A Magic Farewell (4:49)
  4. The Glass Shield (2:59)
  5. The Pride of Perdition (7:31)
  6. Aurora Consurgens (5:23)
  7. Walk Into My Open Womb (7:55)
  8. Scent of Anguish (2:21)
  9. Remembrance (5:33)
  10. Codex Void (5:38)
  11. Left (4:17)
  12. Heaven (6:37)
  13. The Rite of Humiliation (2:54)
  14. Roomaskin (5:11)
  15. The Orion Conspiracy (5:55)
  16. A Song for Pain (6:52)
  17. A New Beginning (3:37)
  18. Angel Nail (5:25)
avatar van Safri
Klasse dat je dit hebt toegevoegd Sanvean. Niet gedacht dat iemand deze groep zou kennen.

avatar van Safri
Hmm, op zich zat ik er destijds niet ver naast dus...

jean maurice
prachtige muziek, dit album vind ik het beste omdat het misschien wat meer rock is dan de andere albums wonderschone muziek en die titel!! geweldig

Mordor
Geweldige muziek. Net aan het ontdekken dus stem volgt nog.

perfume
Ja dit album in het bijzonder en de band in het algemeen is wel een geval apart vind ik. Hun cd's duren gemiddeld zo'n 70 minuten. Met soms ijzingwekkende soundscapes tussen de gezongen tracks door! Maar je moet er voor in de stemming zijn. Erg zwaar allemaal. Typische darkwave met een dikke laag doom eroverheen.

Mordor
Gisteren het officieele exemplaar in de bus gekregen (wel een vedraaid lastig doosje van karton zeg). Prachtige darkwave zoals perfume al aanhaalde, afgewisseld met bloedstollende darkambient. Echt een album voor fijnproevers. En laat ik dat nu net zijn.

Wat het loodzware aspect betreft valt het me nog mee. Het darkambient element is alleen maar prijzenswaardig. Voor het eerst ook dat ik deze muziekdisciplines gecombineerd hoor op 1 album (of het moet in mindere mate op het album Leger des Heils zijn van de band met dezelfde naam).

Om met cd 1 te beginnen daar zijn naast Aurora Consurgens ook de openingstrack the Kanaanian Dawn, nummers die er voor mij bovenuit springen. Op cd 2 is het nummer The Rite of Hummiliation van ongekende pracht en klasse. Overgaand in Roomaskin wat weer onmiskenbaar Gothic is. Aanrader voor de liefhebber van een duistere noot op z'n tijd.

avatar van Safri
Kanaanian Dawn was de reden dat ik deze cd heb aangeschaft. Bleek de rest ook nog eens uitermate puik te zijn

Toen nog gekocht bij het ter ziele gegane Boudisque in Amsterdam...

Mordor
Deze plaat zit nu helemaal in mijn systeem (lees voor de tigste keer) Wat een waar kunstwerkje. Dit zouden meer mensen eens moeten luisteren hier op MuMe. The Kanaanian Dawn is zo onaards puur @ Safri zag Boudisque Amsterdam er afgelopen weekend troosteloos bijliggen. Ik kocht er de laatste tijd bijna geen cd's meer, maar het moet gezegd worden het was wel de enige winkel in Amsterdam die oog had voor Dark ambient, Gothic.

Mordor
Halfje eraf, vaker draaien geeft toch net even die nuance weer. Blijf wel van mening dat dit een van de betere cd's is waar een goede balans is gevonden tussen darkwave en ambientachtige soundscapes.