Vanaf 13 mei te koop... in de winkels ja! Maar vanaf 15 april is de digitale download-versie te downloaden met een downloadcode, waarmee je vervolgens in mei ook netjes het fysieke exemplaar thuisgestuurd krijgt inclusief een bonus-EP! Dus dat heb ik maar mooi even gedaan!
Het 2e album van The Black Angels is een album waar ik wel naar uitkeek. Het vorige was namelijk een zeer smakelijke CD met een vibe zoals je die niet vaak tegenkomt. Zo'n heerlijk rauw geluid, een soort van Tour of Duty-sfeertje over het geheel, een zweverig stemgeluid. I Like it! Een 2e album heeft het dan ook vaak moeilijk om een succesvol debuut te overtreffen of te evenaren.
Nu moet ik zeggen dat The Black Angels een geslaagd 2e album gemaakt hebben, maar dan meer in de trent van: Vond je de eerste goed, dan zit je bij dit album ook weer gebakken. Al het bekende wat je op de voorganger vond, komt ook hier weer voorbij. Niets meer en niets minder. Nu is dat geen slechte zaak in dit geval, want de voorganger was er al eentje van formaat. Dus komen de Zwarte Engelen voor hun 2e album zeker nog weg met het welbekende herhalingstruukje. Ook dit keer zitten de nummers muzikaal en kwalitatief weer goed in elkaar en kun je jezelf weer lekker verliezen in die zweverige stem van Alex Maas. Aanrader voor liefhebbers van psychedelische rock!