Manfred Mann - Singles in the Sixties (1997)

Label: BR

1. 5 4 3 2 1 (1:58)
  2. Hubble Bubble, Toil and Trouble (2:25)
  3. Do Wah Diddy Diddy (2:22)
  4. Sha la La (2:30)
  5. Come Tomorrow (2:44)
  6. Oh No Not My Baby (2:20)
  7. My Little Red Book (2:25)
  8. The One in the Middle (2:37)
  9. If You Gotta Go, Go Now (2:29)
  10. There's No Living Without Your Loving (2:38)
  11. Pretty Flamingo (2:32)
  12. You Gave Me Somebody to Love (3:02)
  13. Just Like a Woman (2:50)
  14. Semi-Detached Suburban Mr. James (2:34)
  15. Ha! Ha! Said the Clown (2:25)
  16. Sweet Pea (2:59)
  17. So Long Dad (2:50)
  18. Mighty Quinn (2:50)
  19. Up the Junction (3:40)
  20. My Name Is Jack (2:48)
  21. Fox on the Run (2:42)
  22. Ragamuffin Man (2:59)
Pieter Paal
Gave compilatie met Manfred Mann-singles uit de HMV-jaren (met Paul Jones) en Fontana-jaren (met Mike D'Abo). De meeste verzamelaars richten zich alleen maar op 1 label.
Heerlijk in het gehoor liggende songs (sommigen heb ik helaas teveel gehoord).
Manfred Mann is de toetsenist en zijn echte naam is Michael Lubowitz.
De eerste line up van Manfred Mann bestond uit Mike Hugg, Paul Jones, Tom McGuinness, Mike Vickers, Jack Bruce (later in Cream) en Dave Richmond.
Paul Jones gaat solo en heeft een paar hitjes. Laatst zag ik hem nog reclame maken voor een 60's box, waar de door hem gezongen MM-songs ook op staan.
Mijn meest favoriete line up is de tweede:
Mike D'Abo, Mike Hugg, Tom McGuinness, Mike Vickers en Klaus Voorman (ontwerper van Beatles Revolver-hoes en later in Plastic Ono Band van John en Yoko). McGuinnes en Vickers richtten later McGuinness Flint op. Michael Lubowitz richt Manfred Mann's Earth Band op.
Mike D'Abo schreef o.a. 'Handbags and gladrags', een nummer dat vooral bekend geworden is door Rod Stewart.

Mooie, complete verzamelaar met alle hits. Maar het samenstellen van compilatie-cd's kon (kan) je gerust aan BR Music en Bert van Breda overlaten...