Arthur Gunter - Baby Let's Play House (1995)

Alternatieve titel: The Best Of

24. Just Take It Easy [Take 1]
  25. My Baby's Taking a Day Off [Take 1]
  26. My Heart's Always Lonesome
avatar van heartofsoul
Arthur Gunter (geboren in 1926 in Nashville, Tennessee) was een bluesartiest die in de tweede helft van de jaren '50 opnam voor het Excello-label. Uit die opnames is geput voor dit album.
Het klinkt allemaal een beetje lo-fi, maar ik vind dat geen bezwaar, want het gaat om heel erg goede liedjes, die erg fijn wegluisteren, tenminste als je van het idioom houdt. Het is zo te horen nogal spontaan opgenomen. Je hoort Gunter op gitaar (en vocals), Skippy Brooks (piano), een bassist, en Kid King (drums). Verder wat blazers hier en daar. Voor de liefhebbers van sfeervolle, oudere muziek.

Elvis nam Baby Let's Play House op voor de Sun-sessions. Het origineel van Gunter is trouwens te beluisteren op YouTube.

avatar van spinout
Dat geweldige nummer is ook te horen op Spotify op het album "Masterpieces Presents Arthur Gunter:10 Greatest Blues Hits. Ik prefereer de versie van Elvis.

spinout schreef:

Die opmerking zag ik aankomen...

avatar van spinout
De versie van Gunter is zeer goed te pruimen, maar ja, een 20 jarige Elvis die O baby, baby, baby, baby, pom pom pom, baby, baby, baby, come back baby, I wanna play house with you zingt, wint het altijd van een ander. Zelfs Elvis eigen aanpassing van de tekst, loopt op een glorieuze overwinning uit. Natuurlijk kon Elvis lyrics schrijven; dat heeft ie vaak zat gedaan. Al op That's all right. Maar ik denk, heartofsoul, dat ook jij Presley's versie prefereert, of zit ik er faliekant naast?

avatar van heartofsoul
Het is de verdienste van Elvis dat hij er een opwindende rock 'n' roll-song van maakte, en het origineel van Gunter heeft toch veel meer een bluessfeer. Voor mij dus onvergelijkbaar. Vind ze allebei erg fijn. Ex aequo in feite.
Maar ik begrijp dat jij voor Elvis kiest. Van zo'n fan als jij had ik niet anders verwacht.