Stan Getz · Gerry Mulligan · Harry Edison, Louis Bellson and the Oscar Peterson Trio - Jazz Giants '58 (1958)

Jazz
Label: Verve

1. Chocolate Sundae (10:10)
  2. When Your Lover Has Gone (7:16)
  3. Candy (7:59)
  4. Medley: Lush Life / Lullaby of the Leaves / Makin' Whoopee / It Never Entered My Mind (11:54)
  5. Woodyn' You (9:36)
Stijn_Slayer
Uitstekend album, en wat een bezetting: Stan Getz, Gerry Mulligan, Harry Edison, Louis Bellson en het Oscar Peterson Trio.

De magie van deze samenwerking blijkt ook wel op het ijzersterke, eigen openingsnummer. Jammer dat het daar bij bleef, al hebben ze wellicht nog een andere keer samen iets geschreven?

Er is ook veel variatie doordat niet alleen Getz de hoofdrol vervult. Enkel het einde van 'When Your Lover Has Gone' is nogal slordig, en niet alle momenten uit de medley boeien constant (de spanningsboog staat soms wel erg slap). Het opgewekte 'Woodyn' You' komt dan ook als geroepen, en sluit de cd al net zo flitsend af als 'ie begon.