Steve Wynn - Crossing Dragon Bridge (2008)

Label: Blue Rose

1. Slovenian Rhapsody I (1:40)
  2. Manhattan Fault Line (5:13)
  3. Love Me Anyway (3:24)
  4. She Came (3:36)
  5. When We Talk About Forever (3:52)
  6. Annie & Me (4:50)
  7. Wait Until You Get to Know Me (2:49)
  8. Punching Holes in the Sky (3:57)
  9. Bring the Magic (4:08)
  10. God Doesn't Like It (4:17)
  11. Believe in Yourself (3:45)
  12. I Don't Deserve This (5:33)
  13. Slovenian Rhapsody II (2:11)
Tomio
Dit is een opvallend album van Steve Wynn. Hij presenteert zich hier echt als een songwriter. Dit wordt extra benadrukt door de Europese invloed die in meerdere songs te horen is (het album is opgenomen in Slovenie). Een song als When We Talk About Forever zou zo door Leonard Cohen geschreven kunnen zijn!
Het album is geproduceerd samen met Chris Eckman, waardoor je bij vlagen The Walkabouts lijkt te horen, luister maar eens naar de gitaarsolo in Love Me Anyway. Zoals we van hem gewend zijn staan er ook gewoon toegankelijke mooie liedjes op, bijvoorbeeld Bring The Magic, dat hij met Chris Cacavas (Green On Red) schreef.

avatar van Bongo Fury
De tournee met The Dragon Bridge Orchestra (met daarin ook Chris Eckman) bracht hen destijds ook naar Brussel in de bovenzaal van de AB. ik had het voorrecht om hier bij te zijn. Later is dit optreden integraal uitgebracht op CD en DVD als "Live in Brussels".