Maybeshewill - Not for Want of Trying (2008)

Label: Field

1. Ixnay on the Autoplay (1:42)
  2. Seraphim & Cherubim (3:17)
  3. The Paris Hilton Sex Tape (3:34)
  4. I'm in Awe, Amadeus (3:39)
  5. We Called for an Ambulance but a Fire Engine Came (3:23)
  6. Heartflusters (3:48)
  7. C.N.T.R.C.K.T. (2:27)
  8. He Films the Clouds, Pt. 2 (6:43)
  9. Not for Want of Trying (5:34)
  10. Takotsubo (1:49)
  11. He Films the Clouds * (2:21)
  12. The Paris Hilton Sex Tape * (4:12)
  13. ...In Another Life, When We Are Both Cats * (5:53)
  14. Japanese Spy Transcript * (8:56)
avatar van otnemem
He Films the Clouds Pt. 2

Dat nummer concurreert met het beste van 65daysofstatic!

Ravenous
De titeltrack vind ik persoonlijk erg goed, die speech in dat nummer is ook erg krachtig. Overal een lekker album met stevig gitaarwerk en je hoort ook duidelijk invloeden uit bands als 65daysofstatic (die pianoriedeltjes). De nieuwe van ze klinkt ook weer goed, al overstijgt hij deze vooralsnog niet.

leander?
De invloed van 65DOS is inderdaad duidelijk. Toch houdt de band zijn eigen sound doordat het bij momenten veel harder en minder breekbaar is met meer distortion en rock. De zang op Heartflusters en de titeltrack had alleen niet gehoeven. Ben niet per se tegen zang bij post-rock, maar vind het hier niet echt geslaagd.

Weet iemand trouwens waarvan dat stuk tekst is in de titteltrack is? Staat ook op Mouth of the Architects Quietly.

avatar van otnemem
leander? schreef:

Volgens mij uit de film Network (1976). Mooie film trouwens!

avatar van Gajarigon
Door de mooie hoes gelokt heb ik dit eens beluisterd. De link met 65daysofstatic is snel gelegd door de combinatie van post-rock en elektronische drums. Maar daar stopt het dan ook, want de muziek hier is bij momenten veel zwaarder.

Laat me eerst zeggen dat ik de elektronische toevoeging maar niets vind, zowel bij 65dos als hier. Het klinkt artificieel op een lelijke manier, en de geluiden die worden toegevoegd zijn ook helemaal niet origineel. Ik heb dan veel liever het warmere geluid van een akoestische drum dan deze zielloze snares en die verschrikkelijk snerpend cyber-hi-hat. Ugh...

De rest van de instrumenten zijn wel nog leuk. Piano, vunzige bassrifjes, metal gitaarriffjes, ... het is een hele hoop genres die de revue passeren. Op zich wel leuk, maar de cohesie is dus ver te zoeken. Voeg daarbij de zang die niets toevoegt en nogal storend werkt, en nummers als Heartflusters worden echt een serieuze zit om uit te luisteren.

Op zich is het idee achter dit album niet slecht - een poging tot originele post-rock door metal en electronica te introduceren - maar de uitwerking is toch wel ondermaats. 2*

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Goeie plaat gevarieerd en lekker