Jan Hammer Group - Melodies (1977)

Jazz / Funk
Label: Nemperor

1. Too Much to Lose (2:49)
  2. Peaceful Sundown (3:57)
  3. I Sing (4:21)
  9. Hyperspace (3:41)
  10. Who Are They (6:17)
  11. Your Love (3:39)
avatar van jorro
Vier stemmen en geen berichten voor Jan Hammer, ooit lid van het Mahavishnu Orchestra. De fusion die hij daarmee maakte is ook op dit album te beluisteren. Maakte later de soundtrack van Miami Vice. Er moeten toch meer dan 4 fusion liefhebbers op MuMe te vinden zijn!?
Hoewel geen fusion liefhebber spreken sommige nummers op dit album me wel aan. Het album heeft een plaatsje in de OOR jaarlijst van 1977 (gedeeld 48).

avatar van Osiris Apis
Ik ken alleen Don't you know van een sample van Jel - Know You Don't.
Jel's 'Know You Don't' sample of Jan Hammer Group's 'Don't You Know' | WhoSampled

Ik waardeer Jan veel meer zoals hij hier bezig is dan zijn commerciële werk voor Miami Vice.
Black Sheep is ook een gaaf album en ook Like Children!

Klinkt een beetje alsof een stel conversatoriumstudenten met een voorliefde voor prog dachten ook wel een goede funkplaat te kunnen maken. Muzikaal is het dik in orde, sterker nog: het klinkt een beetje als een show off, alsof ze wilden laten horen hoe muzikaal ze wel niet zijn. Dat maakt het eigenlijk een beetje een vermoeiende plaat waar weinig emotionele zeggingskracht vanuit gaat.