menu

Hank Williams Jr. - Songs of Hank Williams (1963)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Verenigde Staten
Country
Label: MGM

  1. Long Gone Lonesome Blues
  2. Your Cheatin' Heart
  3. I'm So Lonesome I Could Cry
  4. I'm a Long Gone Daddy
  5. Cold, Cold Heart
  6. Hey, Good Lookin'
  7. You Win Again
  8. Moanin' the Blues
  9. I Can't Help It (If I'm Still in Love with You)
  10. There'll Be No Teardrops Tonight
  11. Jambalaya (On the Bayou)
  12. Mansion on the Hill
zoeken in:
avatar van heicro
3,5
Hoewel de songs voorspelbaar zijn (Vader Hank Sr. is de componist) toont hij met dit album al op veertienjarige leeftijd aan over een grote dosis talent te beschikken die hij niet van een vreemde heeft.
In de jaren tachtig groeit hij uit tot een waar country music icoon met een superstatus.

Nadat Hank Williams Jr bij mij een beetje in de vergetelheid was geraakt, ben ik opnieuw weer helemaal "gepakt" door zijn stem en songs dankzij een bezoek aan de Country Music Hall of Fame in Nashville.

Ik kan overigens de ware muziekliefhebber een Highway 61 vakantieroute (New Orleans-Clarksdale-Memphis-Nashville) van harte aanbevelen.

avatar van Larzz
Ben inmiddels ook helemaal verknocht aan Hank jr. Heb inmiddels bijna 50 albums van Hank. Van 1964 tot 2016. Vind zijn 2e helft jaren 70 en jaren 80 platen dan ook de beste. Allemaal vinyl. De latere op cd. Geweldige stem heeft deze man. En goede instrumentalist: gitaar, banjo, dobro, steelgitaar, viool, bas, piano, orgel, saxofoon en mondharmonica. Ongelooflijk. Zo muzikaal. Erger me dan ook blauw dat sommigen hem afkraken en zijn vader en zoon ophemelen. Hank jr. is veel groter! 70 miljoen albums verkocht. Tientallen platina en gouden albums. Velen top 10 noteringen. Vele country awards en prijzen gewonnen. Misschien wel de meest succesvolle country artiest aller tijden. Hogelijk gaat hij nog wat door. Hank is 72 inmiddels.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:42 uur

geplaatst: vandaag om 01:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.