Verbal Kent - Fist Shaking (2008)

Label: Molemen

1. First 3 (1:32)
  2. Brand New Style (1:38)
  3. Remain Psycho (1:55)

met Roadblok, DoomsDay, MoodSwangz en Alltruisms

4. The Dagger (2:41)

met Wayne Larrivee

5. A Rapper Who Quit Part 1 (2:56)
  6. Underdogs (3:18)

met Rusty Chains en Lance Ambu

7. Game Face (3:26)
  8. OMU Rehearsal Skit 1 (0:49)
  9. I'm a Rapper (2:36)
  10. You Can't Rap (3:40)

met Alltruisms

11. Tim Hardaway Hates You (3:14)

met Rusty Chains

12. Fist Shaking (2:40)
  13. OMU Rehearsal Skit 2 (0:09)
  14. Users and Pushers (2:09)
  15. Man Down (2:30)
  16. Snakes on a Stage (3:15)
  17. Another Masterpiece (3:23)

met Lance Ambu en Alltruisms

18. Get a Job 2 (3:18)

met Alltruisms en Lance Ambu

avatar van jelmer19
Album opent goed met het nummer ''Brand New Style'' waarin hij start met de zin Welcome to the third solo album i drop, Im assuming it's the third solo album you cop. Helaas is dit niet het geval maar het eerste nummer is een goede binnnekomer en de rest van het album is ook goed te doen. Leuke lyrics, leuke producties en een fijne stem om naar te luisteren. Verbal Kent weet mij op bijna alle nummers te boeien en na deze plaat ga ik toch ook maar eens naar de anderen opzoek.
Dan is hij ook tevreden

avatar van Rhythm & Poetry
Ben over het algemeen niet zo'n voorstander van veel korte nummers op een cd (op enkele uitzonderingen na). Maar kan toch niet ontkennen dat ik dit na 2 luisterbeurten gewoon een goed album vind. Wie produceren er op dit album? De producties zijn namelijk wel aantrekkelijk. En Verbal Kent is ook een uitstekend MC.

Punt zal (net als jelmer) rond de 4* komen te liggen.

avatar van jelmer19
Rhythm & Poetry schreef:
Wie produceren er op dit album?

Producties zijn onder andere verzorgt door: Marco Polo, Oddisee, Kaz 1, Panik, K-Kruz en Varan

avatar van J.C.
Dit is echt hip-hop naar mijn smaak. Gewoon toffe beats met dope raps. Het is nergens vooruitstrevend of origineel, maar toch zit het allemaal goed in elkaar.

Verbal Kent is een emcee met lekker veel swagga en hij weet het allemaal heerlijk te flowen. Toch is het niet Verbal Kent die naar mijn mening de beste verse dropt van het album. Die staat namelijk op naam van één van de twee gastoptredens op het nummer Man Down(die overigens op tracklists nergens te vinden zijn).

Al met al gewoon een goed album met weinig mindere tracks.