Mandy Smith - Mandy (1988)

Pop / Dance
Label: PWL

1. Stay with Me Tonight (3:34)
  2. I Just Can't Wait (3:25)
  3. Victim of Pleasure (3:31)
  4. Duel (4:05)
  5. Boys and Girls (3:45)
  6. Mandy's Theme Part 1 (I Just Can't Wait) (4:24)
  7. If It Makes You Feel Good (4:31)
  8. Positive Reaction (3:27)
  9. Say It's Love (Love House) (3:52)
  10. He's My Boy (3:52)
  11. You're Never Alone (3:34)
  12. Mandy's Theme Part 2 (I Just Can't Wait) (4:13)
  13. Positive Reaction [Miami Mix] (3:42)
Popman
"In 1983, as a 13-year old, she started dating the then 47-year-old Rolling Stones bassist Bill Wyman. The two eventually married in 1989 and divorced in 1991."

Ze kwam mij al bekend voor, nu weet ik het weer

Dit album is een erg goed album, als je houdt van de PWL sound. Stock Aitken Waterman zijn mijn favoriete producers/songwriters. Dus voor mij kan dit album niet stuk. Ook staan er veel produkties op van overige mixers, engineers uit de stal van PWL, zoals Phil Harding, Ian Curnow en Pete Hammond. Ik moet toegeven dat de stem van Mandy niet zo heel erg sterk is, maar gelukkig heb je daar hele goede computers voor om de stem bij te polijsten. Er staat één hele goede ballad op, waarvan je niet verwacht dat dit een S.A.W. nummer is. Heel sfeervol geproduceerd. Het nummer heet 'You're Never Alone'. De cover 'Duel' vind ik beter dan het origineel. Ook blijf ik 'He's my boy' een goed nummer vinden. Kopen dus en ik geef het album vijf sterren.

avatar van vigil
Mandy en ik hebben 1 overeenkomst en dat is niet een trouwerij met een veel oudere Rolling Stone maar dat is onze geboortedatum.

Dit is een typisch SAW product al moet daar wel bij gezegt worden dat zij aan het begin van de ladder stond. Veel covers (Duel en Don't You Want Me bv) en nummers die dus precies in t SAW pulletje passen met een hoog Bananarama en Kylie gehalte. Over die laatste gesproken, in die periode nam Mandy Smith ook een 1ste versie op van Got to be Curtain welke later een grote hit voor kleine Kylie werd. Om nog even in de SAW bubble te blijven, albumopener Stay with Me Tonight is geschreven door Rick Astley.

Verreweg het grootste probleem is dat Mandy gewoon een zeer matige zangeres is. Ze komt van alles te kort, van kracht tot souplesse en alles daar tussen in.