James Horner - Casper (1995)

Score
Label: Mca

1. No Sign of Ghosts (7:32)
  2. Carrigan & Dibs (2:40)
  3. Strangers in the House (2:36)
  4. First Haunting/ The Swordfight (5:01)
  5. March of the Exorcists (2:45)
  6. Casper & Kat (4:57)
  7. Casper Makes Breakfast (3:42)
  8. Fond Memories (3:39)
  9. 'Dying' to Be a Ghost (7:03)
  10. Casper's Lullaby (5:39)
  11. Descent to Lazarus (10:20)
  12. One Last Wish (4:19)
  13. Jordan Hill - Remember Me This Way (4:28)
  14. Little Richard - Casper the Friendly Ghost
  15. Uncles Swing / End Credits (2:11)
Imho, een van de meest ondergewaardeerde scores van de jaren '90. Misschien dat het beeld iets vertekend is bij mij, gezien ik hem al beluister sinds mijn 11e jaar (jeugdsentiment, kun je het noemen), waardoor ik elke noot uit mijn hoofd ken. Maar toch bevat deze score genoeg leuke en emotionele thema's om zichzelf ver boven het gemiddelde uit te trekken. James Horner speelt veel met de muziek, zonder dat het ooit echt overkomt als "Mickey Mousing" (standaard cartoon-achtige muziek). Bovendien krijgt hij het een paar keer geweldig voor elkaar om 2 melodieen door elkaar heen te laten spelen, die vervolgens in elkaar overvloeien.

James Horner wordt normaalgesproken gezien als een recycle componist, die eens in de zoveel tijd een mooi origineel werkje aflevert. Dit is er zo een, helaas dat vele scores die volgden hier weer van kopieerden (Alan's thema van Jumanji is bijvoorbeeld letterlijk Caspers thema, maar dan met een andere instrumentatie). Toch een aanrader voor een ieder die niet snel een score "kinderachtig" vind, en hud van goede composities.

Zo nu en dan weleens opgezet, 2 tracks die in mijn hoofd blijven zitten:

-''Casper's Lullaby'' is de perfect uitvoering van Casper's thema.Het 'ooh/ah' koor, de piano en de violen creeren in deze tracks iets zo mooi, haast onbeschrijvelijk.

-Horner's gebruik van de piano zorgt altijd weer voor diepe emotie of complete chaos, die laatste rumbling is zo ontzettend energiek aanwezig in "First Haunting/The Swordfight".

avatar van Chainsaw
Prachtige score, één van Horner's beste ! Vier en een halve ster !

neo
Als je interesse hebt in een origineel exemplaar...
Voor 2,50 en verzendkosten is ie voor jou

avatar van Chainsaw
Graag ! PM is al onderweg ...

deze is goed.
Vind hem helaas nergens om te kopen
iemand tips waar hij te krijgen is?

link

2. Hou ebay in de gaten

avatar van JohnWilliams
Blijft een prachtige Score van Horner, dit is echt 1 van zijn beste!