Noize Punishment - Daemons (2001)

geen stemmen

4. Violent Outburst
  5. Back to Destroy
  6. I Remember It.... Clearly
lambf
Daemons [Rich Kid Remix]-> Typische, maar daarom niet minder lekker, Jungle intro voordat de amenbreaks invallen. Lekkere scheurende bassen, mooie melodie op de achtergrond, Jungle-geluidjes en natuurlijk de nodige Reggae-vocalen. Zeker vet en lekker explosief. Toch mis ik een beetje pit in de productie.

Daemons [original] -> Dan is deze versie toch een stuk knallender dan de remix. En nee, ik ben niet iemand die beweert dat remixen sowieso al slechter zijn dan originele versies!. Donkere intro, scheurende, het zij op de achtergrond, gitaren en dan klappen de breaks eruit. Een beetje sloom dat wel, maar ze zijn wel heerlijk. Jammer dat zulke breaks niet zo heel vaak gebruikt worden, omdat ze erg effectief zijn. Het tempo had wat hoger mogen liggen, en het is dan ook jammer dat pas na een tijdje de drukke Breakcore zijn intrede wil doen. Maar die word tegengehouden door de effectieve breaks, waardoor het nummer op een laag niveau blijft.

Leave Me -> Het begin is een beetje vaag. Heerlijjke ruisende Noise die steeds onderbroken wordt. Even later proberen de amen-breaks door de Noise te kruipen. Dat hij daar moeite mee heeft, hoor je wel. Het is jammer dat het nummer niet wat beter is uitgewerkt. Helaas is dit wel bij meer nummers van Noize Punishment.

Violent Outburst -> Is erg energiek en druk. Lijkt bijna op een nummer van Mental Output, alhoewel minder Hardcore natuurlijk en meer breakcore. Helaas weet het niet te veel indruk maken.

Back to Destroy -> Jeah, lekker, de scheurend gitaren worden afgewisseld met woede uitbarstingen en plagende voice-sample's. Zeker een van de betere nummers. Alhoewel het nog iets beter had mogen zijn. Het doet ietsje te gemakkelijk aan.

I Remember It.... Clearly -> Begint donker en lekker traag, bijna een elektronische Sludge variant wat me erg veel aan Black Mayonaisse doet denken alhoewel net iets lichter. Later komt de wilde Breakcore nog eventjes kijken en slaat de boel verrot