Pentagram - Day of Reckoning (1987)

Label: Peaceville

1. Day of Reckoning (2:43)
  2. Evil Seed (4:39)
  3. Broken Vows (4:38)
  4. When the Screams Come (3:43)
  5. Burning Saviour (9:08)
  6. Madman (4:18)
  7. Wartime (5:25)
avatar van Kronos
Een nogal kort plaatje met als middelpunt het schitterende Burning Saviour. Tegen het einde bouwen de riffs op tot een climax vooraleer een sprankelende gitaarsolo uitbarst. Alleen al voor dit nummer is Day of Reckoning de moeite, maar ook de andere nummers laten de band in goede vorm horen.

_Lynn_
Eindelijk een reactie! Burning Savoir is inderdaad het hoogtepunt van deze plaat. De teksten zijn zo diep dat je er koud en warm tegelijk van krijgt... De andere nummers zijn ook sterk natuurlijk. Zanger Bobby Liebling en gitarist Victor Griffin bewijzen weer eens hoe goed hun samenzang is!

avatar van Kronos
Er moet iemand de eerste zijn.

Pentagram zal wel altijd underground blijven en misschien hoort dat ook zo. Hun debuut kocht ik al toen het verscheen. Later nooit meer iets van de band gehoord. Pas toen ik op de eerste van Graveyard zag dat een van de bandleden een t-shirt van Pentagram draagt ben ik eens gaan uitzoeken of dat dezelfde band was die ik van vroeger kende. Het logo had toen nog een ander lettertype en hier op de site stond de hoes van de reissue. Dankzij internet ook maar te weten gekomen dat Pentagram al van begin jaren 70 bestaat.

Dit album behoort zeker tot hun beste werk, samen met het debuut en de opvolger.

avatar van wizard
Yes! Dan ben ik nu officieel underground, want ik heb dit album al jaren in de kast staan. Vind er overigens niet heel veel aan. De zang ligt me net niet, het gitaargeluid is me een beetje te dun en bij vlagen klinkt het wel heel erg Sabbath. De nummers zijn voor de rest op zich wel goed, maar toch niet goed genoeg mij om dit album vaker dan eens per jaar uit de kast te laten halen.

Ik had kortgeleden bijna de documentaire (Last days here) over Bobby Liebling gezien, want die leek me dan wel weer interessant. Maar dat werd hem ook niet, mevrouw wizard en ik bleven liever in ons tovenaarshuisje.
Kortom, Pentagram is een beetje een het steeds net niet voor mij.

3.5*

avatar van Wolfmother
Album kabbelt vanwege die sound en de stem van Bobby heerlijk door, maar minder opvallend dan het debuut.

Relentless
Day of Reckoning

avatar van Lau1986
Een vermakelijk album van deze band. Het is inderdaad geen top album, vermakelijk om te horen, maar er zitten weinig tot geen hoogtepunten in.

avatar van RuudC
Heel lovenswaardige tweede (officiele) worp van Pentagram. Ik durf wel iets verder te gaan dan Laurens hierboven, want Days of Reckoning is inderdaad een vermakelijk album. Het doet mij ook minder dan het debuut, maar de belangrijkste kritiek in deze vergelijking is dat ik het songmateriaal hier wel iets minder vind. Ook een klassieker als When the Screams Come doet onder voor nummers als Hour of the Wolf en All Your Sins. Ik mis vooral een beetje dreiging. Days of Reckoning is een beetje light doom. Ondanks dat staan hier ook best lekkere nummers, zoals Evil Seed en Broken Vow en het duo Liebling-Griffin werkt hier nog uitstekend.

Tussenstand:
1. First Daze Here