Hammock - Maybe They Will Sing for Us Tomorrow (2008)

Electronic / Rock
Label: Darla

1. Gold Star Mothers (7:38)
  2. City in the Dust on My Window (7:09)
  3. This Kind of Life Keeps Breaking Your Heart (5:42)
  4. Mono No Aware (6:39)
  5. Three Sisters (4:22)
  6. Maybe They Will Sing for Us Tomorrow (5:39)
  7. Elm (5:24)
  8. Razorback Drug Town (3:48)
  9. Eighty-Four Thousand Hymns (5:40)
  10. We Will Say Goodbye to Everyone (7:42)
  11. All of Your Children Are Addicts (1:24)
avatar van DemoColorScheme
Weer een prachtige plaat van hammock. Dit is dus duidelijk de ambient kant die voortvloeit uit het solowerk van Marc Byrd. Ik vind dit persoonlijk een pareltje die wellicht voor sommige te saai zou kunnen zijn. Voor mij zijn de toptracks:
- mono no aware
- maybe they will sing for us tomorrow
- elm

4.5*

avatar van MJ_DA_MAN
Mooie muziek, maar helaas heb ik geen een keer echt kippenvel gekregen. Opzich wel raar, want het bevat ongeveer alle elementen die mij dat gevoel zouden moeten geven. Jammer dus, baal er best van: 3,5*.

avatar van DemoColorScheme
Omhoog naar een 5
Mijn top album van 2008

avatar van Tha)Sven
Oei deze heb ik helemaal gemist Vorige album was ongelofelijk mooi, dus deze zal wel teleurstellen, maar toch ben ik benieuwd

BrotherJohn
Dit album is een zeer acceptabele opvolger van het zo schitterende Raising Your Voice. Van dat album werd ongeveer de helft van de nummers door drums begeleidt, wat indrukwekkende instrumentale dreampop opleverde. De andere helft van de nummers waren diepe ambient drones, zonder drums, ook prachtig. Over die laatste categorie gaat ook dit album. Elf betoverende atmosferische parels, die zeer vergelijkbaar zijn met en niet onder doen voor waar Stars of the Lid twee jaar geleden opzien mee baarde.

Behalve de laatste niet helemaal volwaardige track, zijn alle tracks ijzersterk. Licht favoriet was bij mij vanaf begin af aan al "Razorback Drug Town". Het nummer begint zo grauw en grimmig, als een smerige donkere mist waar geen lichtbundel zich doorheen kan wringen. Na ruim twee minuten lukt het echter wel, en ontstaat er een mooi samenspel tussen donker en licht. Mocht je willen weten hoe een regenboog zou klinken...

avatar van FreekHeining
Zoals BrotherJohn al zegt zie ik.
Dit album doet mij denken aan Stars of the Lid.
Heerlijk wegdromen dit.

avatar van lykathea
Toch wel een van de meest rustgevende post-rock plaatjes die ik ken. En desondanks een moeilijkere zit dan je zou verwachten, niet omdat het niet ontzettend genietbaar is, maar meer omdat je aandacht er werkelijk bijhouden hier toch wel een opgave is.

Dit is (inderdaad) wegdroom muziek. Zie dat als plus of min punt, ik vind het in elk geval een gedenkwaardige plaat.

avatar van Tha)Sven
Al een tijdje niet meer geluisterd omdat mijn eerste indruk een stuk slechter was dan bij zijn voorganger. Binnenkort toch maar weer eens een kans geven dan.

avatar van Helicon
Prachtige soundscapes! Mooie muziek om heerlijk op weg te dromen. Net als een paar van mijn bovenstaande voorgangers heb ik ook een sterk Stars of the Lid erlebnis

avatar van Metalhead99
Wederom een lekkere plaat van Hammock, maar iets minder dan de vorige twee. Voor zover er al variatie zat in de nummers, vind ik dat de variatie op deze plaat wel helemaal weg is, waardoor ik deze net iets minder vind dan de vorige twee. Verder is dit wel weer een mooie, typische Hammock plaat om inderdaad weer heerlijk bij weg te dromen.

BrotherJohn
GrafGantz, zou je het eens aan willen durven om een toelichting te geven bij waarom je deze prachtplaat in je Top 10 hebt staan?