Leela James - Let's Do It Again (2009)

Soul
Label: Shanachie

1. Clean Up Woman (4:24)
  2. Miss You (5:25)
  3. It's a Man's Man's Man's World (5:06)
  4. Baby I'm Scared of You (5:31)
  5. You Know How to Love Me (4:04)
  6. I Want to Know What Love Is (7:13)
  7. Nobody Knows You When You're Down and Out (3:52)
  8. I Try (4:54)
  9. I'd Rather Be with You (5:23)
  10. Simply Beautiful (5:10)
  11. Let's Do It Again (5:01)
avatar van Woody
Totaal geen aandacht voor dit album? Ik ga haar morgen zien in de Melkweg. Haar optreden een paar jaar geleden tijdens North Sea Jazz had veel indruk gemaakt. Ik ben dus benieuwd wat ze er nu van gaat maken.

avatar van Niek
Idd. Apart. Ik ga hem nu ook snel checken.

Ik had hoge verwachtingen van een nieuw album van Leela James. Dat ze vier jaar na haar debut-album hiermee komt, valt me echt tegen. Ik ben sowieso al niet echt een fan van covers, maar ik begrijp de keuze van de songs ook niet. Daarnaast vind ik de meeste nummers vrij saai, vaak omdat ze te soft zingt. Alleen It's A Man's Man's Man's World en Clean Up Woman vind ik echt geslaagd. In die nummers komt haar stem wel goed tot zijn recht.

avatar van Niek
Idd een bittere pil dit. Werkelijk geen enkel moment echt interessant. Op haar eerste plaat, die ook verre van perfect was overigens, toonde ze bij vlagen een geweldig gevoel voor subtiliteit te hebben. Ik hoopte en ging er een beetje van uit dat ze dat op het tweede, naar je mag aannemen, wat volwassenere album door zou zetten. Niets is minder waar. Een album dat elke vorm van kracht mist. Wat is er toch met soul dat er zo weinig toptalenten echt doorgroeien naar een volwaardig topartiest?
Na Erykah Badu, D'Angelo, Raphael Saadiq en Jill Scott kan ik me er zo niet meer bedenken van deze tijd. Bij vlagen ook John Legend nog.
Joss Stone, Leela James, India.Arie, Macy Gray: allemaal boordevol talent maar ze blinken vooral uit in fletsheid.
Hopelijk reageert iemand met een verontwaardigd bericht vol met topsoultalent dat wél presteerd maar dat ik slechts nog niet kende..
Ik vrees van niet...

Edit: oh, en Anthony Hamilton nog .

Er komt weer een nieuw album aan:
My Soul wordt uitgebracht op Stax Records (mei 2010).
Ik ben toch wel erg benieuwd

avatar van Broem
2,5 * voor het prachtige Simply Beautiful. Wat een wereldnummer is dat zeg. De rest van de cd is te verwaarlozen. Een aantal bloedeloze covers. Jammer.