Tape - Luminarium (2008)

8. Parade (5:34)
  9. Lluminations (7:26)
  10. Beams Out (2:42)
thedude1975
Mijn eerste kennismaking met het Zweedse Tape en wat voor één. Dit trio op het Type label weet me met deze plaat bijzonder te boeien. Waarom? Daar kom ik later nog op terug, want dat weet ik nog niet te zeggen.

Aan te raden voor de ambient/exp.electronica liefhebber.

Referenties: Xela, Balmorhea (maar dan mét electronica;)

Sietse
type records? Ik heb denk ik iets gemist, want dit is zoals met al hun releases er een op Häpna.

Als referenties zou ik tevens Minamo, Colleen, Wouter van Veldhoven en Fennesz willen noemen.
Met name Minamo zit heel erg op hetzelfde vlak te werken, maar die anderen hebben een zeer vergelijkbare werkwijze en qua geluid valt er redelijk veel terug te horen.

avatar van KampF
Hoor ik daar Fennesz?
Queued.

Sietse
hmm, deze release van Tape is heel erg anders dan de oudere en daarmee bevalt hij me ook nog eens heel wat minder.
Je kunt hier iig Fennesz gaan schrappen.

Geef mij maar opera of milieu. Met name die drums en al de opgewekte stukken met orgels die zo bij Sagor & Swing (ook op häpna) lijken te komen gaat het voor mij de verkeerde kant op.

avatar van Tha)Sven
Toen ik Balmorhea las en ook aan te raden voor de ambient/ exp electronic dacht ik: Slsk aan en uitproberen die hap.
Maar toen las ik de naam van Fennesz en werd ik weer een stuk minder enthousiast.
Maar goed, ik ben geinteresseerd dus dadelijk toch maar even wat rondneuzen

avatar van KampF
Ben het nu aan luisteren. Het klatert lekker z'n gangetje. Beetje spelen met geluid. Ik snap alleen niet zo goed wat die grot te maken heeft met de muziek. Zal wel niks zijn.

khonnor
wederom een klein meesterwerkje van tape

milieu en opera waren nog meer fennesz, dit begint eerder op een heel minimale versie van efterklang te gelijken...

snel snel besteld, alsook de ltd
LP release van milieu

thedude1975
Sietse schreef:

Excuus, niet op Type inderdaad.

Ik ga ook maar eens achter oudere platen van Tape aan. Ook op Häpna overigens en ook interessant; Hans Appelqvist. Paar mnd geleden eens een album van gedownload, 'Bremort'. Hoop home- en field recordings en lekkere electronica.

Sietse
Hans Appelqvist heeft hele toffe dingen gedaan en voor zijn werk niet onverdiend een prijs gewonnen als meest belovende nieuwe artiest uit Zweden.