Steve Earle & The Del McCoury Band - The Mountain (1999)

Country / Roots
Label: E-Squared

1. Texas Eagle (3:28)
  2. Yours Forever Blue (2:28)
  3. Carrie Brown (4:18)
  4. I'm Still in Love with You (4:05)

met Iris DeMent

5. The Graveyard Shift (2:37)
  6. Harlan Man (3:20)
  7. The Mountain (4:42)

met Jerry Douglas

8. Outlaw's Honeymoon (2:01)
  9. Connemara Breakdown (2:17)
  10. Leroy's Dustbowl Blues (3:04)
  11. Dixieland (2:56)
  12. Paddy on the Beat (2:00)
  13. Long, Lonesome Highway Blues (2:56)
  14. Pilgrim (5:28)

met Emmylou Harris, Sam Bush, Kathy Chiavola, Tim O'Brien, Gillian Welch en David Rawlings

avatar van beruk
Hét bewijs dat country/americana geen flauwe muziek is. Ga ook solo live zien als je de kans krijgt!

avatar van Shangri-la
Fantastische cd van Steve Earle, het schijn dat hij weer een nieuwe bluegrass cd aan het opnemen is.

EVANSHEWSON
beruk schreef:

Inderdaad een prima plaat, tijdloze schoonheid... raar dat dit zo slecht gekend is zo hier blijkt!

**** dat zijn er vier.

avatar van Shangri-la
We hebben dit een keer op een feestje gedraaid, de hele tent ging uit z'n dak.

Down_By_Law
Erg prettige country/bluegrass-plaat. Op "El Corazon" hoorden we al een voorproefje van Earle's samenwerking met The Del McCoury Band, maar nu kunnen we er dus een heel album lang van genieten. Muziek in deze stijl wordt in deze tijd zelden nog zo goed gemaakt.

beaster1256
schitterende plaat van steve earle die geen slechte maakt , een echte party plaat voor rockers dan en niet voor de dance people

spijtig dat de man zo ongekend blijft , groot artiest met het hart op de goede plaats

Hendrik68
Fantastische CD en wederom de vraag: waarom heb ik deze nog niet? Veel Ierse invloeden deze keer en Steve Earle maakt een perfecte mis tussen rock, (ierse folk) en country. Kan bij elke plaat wel hetzelfde schrijven eigenlijk. Fantastisch gewoon, dit is inderdaad een perfecte feestplaat.

avatar van pintjebier
Zeg Beaster, zo ongekend is Earle niet. Al zijn concerten in Europa zijn zowat steevast uitverkocht.

avatar van Emile93
1,0
Nee. Dit vind ik niet geweldig! The mountain is het enige redelijke nummer.

avatar van Shangri-la
Tja waarom verbaasd dit mij niet.

Hendrik68
In ieder geval leuk dat je het probeert Emile. Ik vind het al verbazingwekkend dat de naam Steve Earle jouw heeft weten te bereiken en dan ook nog eens deze CD, naar naar jouw op 10 kijkende. 100 procent zeker weten dat je over een paar jaar geheel anders denkt. Het is u vergeven. Ik was 19 toen ik voor het eerst met Steve Earle te maken kreeg middels Copperhead Road. Ik was direct verkocht. Jij hebt over het algemeen het meeste met Idols afgeleiden en dan is het niet vreemd dat dit je niet raakt. Ik vrees dat als jij je aan Bob Dylan of Bruce Springsteen gaat wagen dat ook zij worden overladen met 1 sterren.

avatar van NewYorkCityLight
Ik had Emile al gezegd dat het niks voor hem was maar ja, curiosity kills the cat.

Ik vind het in ieder geval wel een topper. Was zelf nog niet bekend met de bluegrass sound (wel met Steve Earle) maar het bevalt me echt heel erg goed. Thuis word ik al voor gek uitgemaakt als ik dit opzet maar het is het waard.
Heerlijk die mandoline en banjo en wat er allemaal nog meer in verwerkt zit. Steve Earle & the Del McCoury Band is een zeer goede combinatie. Wat mij betreft maken ze nog wat platen samen. Dit is ook een plaat die je volgens mij bij elk jaargetijde kan draaien zonder dat het raar klinkt.
Mijn favorieten zijn The Mountain, Dixieland en het instrumentale Paddy on the Beat.

Mooie hoes trouwens weer, daar heeft Steve ook wel een oog voor.

Met dank aan L_T_B voor deze tip.

avatar van Emile93
1,0
Hendrik68 schreef:

Ik had het album inderdaad van NYCL (sorry! ik ben nogal eigenwijs. You know that)!!! Ik vind wel dat ik verschillende stijlen vaker moet proberen. (momenteel) Lag dit inderdaad niet in mijn straatje. Ik heb nog nooit een album van Bob Dylan of Bruce Springsteen geluisterd, maar de grote hits die ze in Nederland hebben gescoord destijds vond ik absoluut niet slecht!!!! Misschien toch maar eens proberen. Bedankt voor de tip!!!

Wat een feestplaat is dit hè. Dit soort folk/bluegrass gerichte platen zijn geen dagelijkse kost voor mij, maar Earle en zijn vrienden maken zo'n energieke plaat, daar wordt je gewoon vrolijk van. Een Ierse invloed hoor ik inderdaad ook wel, en aangezien de uptempo nummers van The Dubliners door mijn vader van jongs af aan er al zijn ingeramd, kan ik daar niet rouwig om zijn. leuk!

avatar van Supersid
Dijk van een plaat! Ik heb Earle-gewijs wat een valse start genomen & een paar jaar geleden Exit-O aangeschaft. Die plaat kon mij absoluut niet raken. Nu op een beurs voor een prikje deze plaat + The Revolution Starts Now aangetroffen en dat zijn beiden fantastische albums. Dit smaakt naar meer! Ik zit momenteel wel wat in een bluegrassperiode, dat zal er zeker aan bijgedragen hebben...

avatar van nlkink
wat een verpletterend mooi album! Ik kan er geen slecht nummer op ontdekken. Een fantastische plaat van begin tot einde. Hoogtepunten opnoemen is onmogelijk, het is allemaal goed. Wat zou het leven mooi zijn als er altijd zulke mooie produkten werden afgeleverd door artiesten. Een feest om naar te luisteren! Als ik hier naar luister krijg ik bijna de neiging om er naast mijn huidige groep een country- of bluegrass groep op te richten......

avatar van NewYorkCityLight
Ik wacht nu al eeuwen tot deze en 'I'll Never Get Out...' voor een meer studentvriendelijke prijs te koop zijn op bol of WowHD maar het wil maar niet. En deze is toch al meer dan 15 jaar oud....

Blijft een heerliijke CD, al moet ik er écht voor in de stemming zijn, en vindt werkelijk niemand in mijn omgeving hier ook maar iets aan.

'Still in Love with You', die ik eerder verrassend genoeg niet heb genoemd, is zeer mooi en ook zeker een uitschieter, zo ook de afsluiter van de CD 'Pilgrim'.

avatar van brandos
Volgens mij 1 van de beste platen van Steve Earle, die mij onwillekeurig doet denken aan Dillard & Clark, niet alleen vanwege de overwegende bluegrass-stijlvorm. Net als Gene Clark is Steve Earle zo'n liedjesschrijver die naar welk genre hij zich ook richt met liedjes op de proppen komt die volstrekt authentiek (meer stijlvol dan stijlzuiver) en geloofwaardig klinken. Bij goeie bluegrass mis je de drums niet, de combinatie van stuwende contrabas, slepende violen en opzwepende anderszins snaren maken dat je wilt dansen. Die kwaliteit treffen Earle & Del Mc Couryband hier. Het was zelfs zo dat 'Harlan man' in Paradiso met 'the Dukes' mij een beetje tegenviel; de drums sloegen het nummer dood. Ja, dat heb je als je zo het vermogen hebt om je zo'n stijl zo eigen te maken.

avatar van Crimson1969
Best of the best in dit genre. Wat een prachtplaat en wat een geweldig stel muzikanten dat er het hele album door een fantastisch feestje van maakt.
Voor mij geen fillers, inzakkers of skipmomenten. Dikverdiende 5 sterren voor dit juweeltje!