Hayes Carll - Little Rock (2005)

Country
Label: Highway 87

1. Wish I Hadn't Stayed So Long (3:44)
  2. Take Me Away (4:12)
  3. Down the Road Tonight (3:38)
  4. Good Friends (3:27)
  5. Hey Baby Where You Been (2:59)
  6. Rivertown (4:37)
  7. Little Rock (3:05)
  8. Leave Here Standing (2:40)
  9. Sit in with the Band (2:31)
  10. Long Way Home (4:46)
  11. Chickens (4:33)
avatar van potjandosie
het 2e album van de uit Houston, Texas afkomstige singer/songwriter inmiddels 48-jarige Hayes Carll is verre van een (klassiek) country album. de man maakt fraaie americana met folk/country en rock 'n roll invloeden met sterke, verhalende teksten.

in zijn thuisland werd hij al meermalen voor diverse prijzen genomineerd en werd hij in 2010 winnaar in de categorie "emerging artist of the year". zijn stem heeft wel iets weg van die van Steve Earle en ook de muziek op "Little Rock" toont overeenkomsten met diens muziek.

8 bovengemiddeld goede songs van Hayes Carll zelf en 4 prima co-written songs, waarvan 1 met John Evans/Adam Carroll het fraaie "Take Me Away" en het iets mindere "Sit in with the Band" (John Evans), 1 met (wijlen) Guy Clark het prijsnummer "Rivertown" met een heerlijke pedal steel partij van Bucky Baxter en een ander hoogtepunt de foot-stompin Delta blues van "Chickens" dat hij samen met Ray Wylie Hubbard schreef.

zijn eigen "Wish I Hadn't Stayed So Long" is een sterke mid-tempo opener die direct blijft hangen, zoals ook "Hey Baby Where You Been" en "Leave Her Standing" een staalkaart zijn van zijn kwaliteit als songwriter.

een fijne afwisseling van mid-tempo nummers, wat rustiger nummers als het eerder genoemde "Take Me Away" en het bluesy "Good Friends" een duet met zijn echtgenote Allison Moorer, en stevige rootsrock nummers als "Down the Road" en "Little Rock" met heerlijke gitaar riffs van Kenny Vaughn, die nergens uit de bocht vliegen.

op "Long Way Home" wordt wat gas terug genomen, een intense, ontroerende ballad die hij schreef voor zijn overleden vriend Aaron Wilkinson.

een zeer aangename verrassing de muziek van Texas songwriter Hayes Carll, dat uitnodigt om zijn oeuvre van 8 albums verder te verkennen. dit album lijkt mij een aanrader voor americana liefhebbers.

Album werd geproduceerd door R.S. Field
Recorded at Hum Depot, Nashville, Tennessee

Kenny Vaughn: electric guitar, acoustic guitar, National guitar
Jared Reynolds: bass
Jimmy Lester: drums
Allison Moorer: vocals
R.S. Field: percussion, drums, raka guitar
Hayes Carll: acoustic guitar, vocals

"Rivertown" recorded at Three Trees, Whites Creek, Tennessee
Bucky Baxter: pedal steel, backing vocals
Adam Landry: acoustic guitar
George Bradflute: bass