Top 40 Hitdossier: 1979-1980 (2001)

Label: Universal

1. Mick Jagger en Peter Tosh - Don't Look Back (3:41)
  2. The Knack - My Sharona (4:53)
  3. Romantics - What I Like About You (2:56)
  4. Patrick Hernandez - Born to Be Alive (3:08)
  5. Freddie James - Get Up and Boogie (3:35)
  6. Fischer Z - The Worker (3:33)
  7. Freddie Aguilar - Anak (3:53)
  8. Sister Sledge - He's the Greatest Dancer (6:09)
  9. Raydio en Ray Parker Jr. - You Can't Change That (3:21)
  10. Don McLean - Crying (3:41)
  11. Godley & Creme - An Englishman in New York (5:50)
  12. Alides Hidding - Hollywood Seven (4:27)
  13. Visage - Fade to Grey (3:50)
  14. Air Supply - All Out of Love (4:01)
  15. The Kelly Family - David's Song (Who'll Come with Me) (3:06)
  16. Stephanie Mills - Never Knew Love Like This Before (5:19)
  17. Anita Ward - Ring My Bell (3:32)
  18. Maywood - Late at Night (3:23)
  19. Lowell George - Cheek to Cheek (2:21)
  20. Leon Haywood - Don't Push It Don't Force It (Let It Happen Naturally) (3:25)
  21. Meat Loaf - You Took the Words Right Out of My Mouth (4:11)
  22. Blondie - Tide Is High (4:30)
  23. Dr. Hook - When You're in Love with a Beautiful Woman (2:51)
  24. Shirley Bassey - This Is My Life (3:25)
  25. Chaka Khan - I'm Every Woman (4:03)
  26. Korgis - Rover's Return (2:31)
  27. Randy Crawford - One Day I'll Fly Away (4:19)
  28. Styx - Babe (4:23)
  29. Chic - Le Freak (3:32)
  30. Dolly Dots - (Tell It All About) Boys (3:08)
  31. Marianne Faithfull - Ballad of Lucy Jordan (4:03)
  32. Mike Batt - Lady of the Dawn (4:03)
  33. Graham Gouldman - Sunburn (2:57)
  34. Black Slate - Amigo (4:49)
  35. Diana Ross - My Old Piano (3:51)
  36. Leif Garrett - I Was Made for Dancing (3:12)
  37. ABBA - The Winner Takes It All (4:55)
  38. Billy Preston & Syreeta - It Will Come in Time (3:41)
  39. Detroit Spinners - Working My Way Back to You (3:57)
  40. Demis Roussos en Florence Warner - Lost in Love (3:20)
  41. Matchbox - Midnite Dynamo's (3:01)
avatar van LucM
Steeds meer disco begon de hitparade te bezetten, waar ik niet zo gelukkig mee was, maar uiteindelijk valt de dance in die tijd best mee, wat niet gezegd kan worden van de mechanische jaren '90-house.
Zo vind ik "Le Freak" van Chic één van de beste disconummers ooit en de nummers van Sisters Sledge, Diana Ross en Detroit Spinners vind ik ook sterk.
Zelf hou ik ook veel van reggae (tracks 1, 34 en ook een beetje 22).
Daarnaast vind ik vooral tracks 1,6,11,19,31 en 37 top.
in welke taal is track 7 ("Anak" van Freddie Aguilar) gezongen? Ik vind het een heel mooie melodie en prachtig gezongen.

avatar van royh
Dit is een mooie serie verzamelcd's: ik heb de serie helemaal compleet. Anak is inderdaad een mooi nummer: het is dacht ik in het Philippijns gezongen. Anak betekent trouwens kind. Het leuke aan deze serie is dat er ook wel de nodige tracks op te vinden zijn, die normaliter niet zo snel op verzamelcd's verschijnen zoals bijvoorbeeld Midnite Dynamos van Matchbox.

avatar van LucM
"Midnite Dynamos" heb ik op een compilatie van Matchbox zelf en het prachtige "Cheek to Cheek" (Lowell George) zocht ik ook al een tijd totdat ik zijn solo-CD toevallig voor enkele euro's vond.
Zelf koop ik nog zelden hitcompilaties maar dit is een goede serie voor hitverzamelaars.

avatar van royh
LucM schreef:

Ik heb zelf ook een verzamelaar van Matchbox, maar die heb ik dan weer gekocht voor Buzz buzz a diddle it. Cheek to cheek is ook een heel mooi nummer: Lowell George overleed helaas ongeveer tegelijkertijd met het uitbrengen van die single.

avatar van Madjack71
Vlotte verzamelaar, waarin de naweeen van de disco era zich liet gelden. Maar m.i hebben die wel degelijk goede nummers opgeleverd. De 'klassiekere' rock met eeuwigheidswaarde, wordt hier wel wat meer afgewisseld met prima popliedjes, waar in latere tijd ook weer veel van geleend werd. (Anita Ward/Chic/Abba)
Fischer Z is een plaatje met een leuk verhaal. Dat verhaald over zijn vader die elke dag naar zijn werk ging.
The Kelly Family, die zonder opa jaren erna nog een opleving kregen.
Alides Hidding, bleek dus ook voor de Time Bandits pakkende liedjes te kunnen schrijven. The Knack en Romantics, twee stuwende hakkende liedjes, die in je hoofd nestelen.
Mike Batt, de man achter Bright Eyes.
En Anak, waar mijn broer destijds he singeltje in huis haalde. Nog steeds een prachtig lied.
Zal de serie weer eens uit de kast halen voor in de auto, krijg er weer zin in.

Anak van Freddy Aguilar werd geheel in het Fillipijns gezongen (Tagalog) en is nog altijd de enige Fillipijnstalige hit ooit.

avatar van heartofsoul
Ooit heel goedkoop gekocht vanwege Sunburn van Graham Gouldman en An Englishman in New York van Godley & Creme. Ik kende verder lang niet alles wat op deze compilatie staat omdat ik in de jaren 70 nauwelijks naar de radio luisterde, sterker nog: ik had zo'n ding niet eens, en toen ik er noodgedwongen een aanschafte, luisterde ik zelden of nooit naar programma's of zenders met hitparademuziek.

Deze cd betekende dus voor mij een eerste kennismaking met allerlei muziek uit 79 en 80, en die was niet altijd aangenaam. Heel mooi vond ik evenwel The Worker van Fischer Z, en ook Marianne Faithfull en Lowell George waren dik in orde, maar voor de rest...