5ive - Hesperus (2008)

6. News I (8:30)
  7. News II (12:17)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Ik dacht al heel even dat er een bepaalde boysband terug was .

avatar van Waldo Jeffers
wat een bandnaam ook... Zouden er rock-fans zijn die durven toegeven fan te zijn van een band die 5ive heet?

In de VS is de boyband 5ive nooit echt bekend geworden. Als ze het geweten hadden dat er ook een Britse 5ive was, hadden ze wellicht een andere naam gekozen.

Maar dit is een erg goede plaat, die ik zowel het genre metal als rock heb meegegeven, omdat het een vrij 'softe' metalplaat is die neigt naar postrock. Maar het is volgens mij wel weer anders dan wat onder 'post-metal' wordt verstaan.

avatar van Tha)Sven
De eerste vier tracks zijn echte Sludge (geen post-metal) knallers, maar daarna zakt het wat in, omdat het wel erg repitief wordt.

avatar van trebremmit
Sludge is toch gewoon post-metal? Goed album verder.

avatar van kaztor
Ik begon al even wat licht in m'n hoofd te worden, maar gelukkig betreft het hier een andere band...

avatar van Arrie
Ik vond het al een rare titel voor een boysband-album

avatar van essence
Geen slecht album, maar nogal 'vlak' over de hele lijn. Best wel goed gitaarwerk, maar zowel naar sound als naar songs toe bij momenten weinig inspirerend. Opbouw en structuur worden ook bijna de gehele cd herhaald. Maar het luistert allemaal wel goed weg.