Top 40 Hitdossier: 1983-1984 (2001)

Label: Warner Bros.

1. Lionel Richie - All Night Long (All Night)
  2. Duran Duran - The Reflex
  3. Billy Joel - Goodnight Saigon
  4. Rock Steady Crew - (Hey You) Rock Steady Crew
  5. Alphaville - Big in Japan
  31. Grace Jones - La Vie en Rose
  32. Sheila E. - The Belle of St. Mark
  33. Foreigner - I Want to Know What Love Is
  34. Leo Sayer - Orchard Road
  35. Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made of This)
  36. Phil Collins - Against All Odds (Take a Look at Me Now)
avatar van LucM
In die periode werd de hitparadepop gladder getuige acts als Duran Duran ("the Reflex" vind ik wel prima), Alphaville, de ééndagsvlieg Ryan Paris, Spandau Ballet en Kajagoogoo.
Tracks 3, 19 en in mindere mate 8, 13, 18, 22, 24 en 35 vind ik uitstekend.
Opmerkelijk dat de symfonische rockband Yes in de herfst van zijn carrière met "Owner of a Lonely Heart" zijn grootste hit ooit scoort.

avatar van kaztor
Ik vind Sheila E. en Ultravox hiervan ook goed te doen.

Hoe dan ook is het toch muziek waar ik mee opgegroeid ben: doet me weer denken aan boekentassen, schoolfeestjes en huiswerk.
Zei ik huiswerk? Bah. Deze muziek is hierdoor wel lastig te beoordelen natuurlijk want er hangt toch net even wat meer aan vast.

avatar van Madjack71
Vol met jeugdsentiment. De brugklas diende zich aan. De Now this is music elpees. Stappen in de plaatselijke jeugdhonk met die afgrijselijke jogginbroeken, die nu weer in zijn en nog steeds even lelijk.
Hoe het ook zij, hier kan ik toch wel van genieten. Het werd allemaal natuurlijk wel wat klinischer, gladder, gelikter, of hoe je het ook noemen wil. De tijd van de videoclip en MTV deden zijn intree. Uiterlijk werd belangrijker, maar buiten dat nog genoeg ander schoons hier te vinden.
Lionel Richie, vierde hoogtij met zijn hits. Duran Duran deden samen met Tears for Fears/Depeche Mode/Spandau Ballet/Simple Minds hun intrede en maakten de jaren tachtig pop gedenkwaardig.
Jimmy Cliff, baanbreker van het 1ste uur, kwam weer eens in de spotlights en Status Quo leverder langzaam maar zeker steeds meer in. Cyndi Lauper en Pat Benatar zijn ook nog twee namen die verbonden zijn voor mijn gevoel m.n aan 1983. ZZ Top, kwam met een antal -voor die tijd- opzienbare sterke clips en Leo Sayer kwam niet meer verder dan het maken van ballads na zijn grote grote hit; When i need you en Eurythmics maakte een evergreen met Sweet Dreams. Wie kent nie die kortgeknipte rode kop met die streep door de ogen van Annie Lennox.
Een album vol met herinneringen, die ws. ook mijn waardering doet kleuren.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Weinig echt goeie platen uit die periode helaas. Ik had moeite om er 8 te keizen.

Ik stem meestal niet op verzamelaars, tenzij ik ze echt integraal beluister, maar dit vind ik wel lekkere nummers:

The Belle Stars - Sign of the Times
Alphaville - Big in Japan
Dolly Dots - She's a Liar
Ryan Paris - Dolce Vita
Yes - Owner of a Lonely Heart
Kajagoogoo - Too Shy
Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made of This)

Van Breakaway vind ik het origineel leuker. She's a Liar is ook gejat van een 60s plaat, maar daar is het net wat leuker gedaan.

avatar van heartofsoul
Het origineel van Breakaway is (uiteraard) van Jackie deShannon (ze schreef het samen met
Sharon Sheeley), maar van wie is het origineel van She's a Liar van de Dolly Dots in 's hemelsnaam?

avatar van Rockfan
She's a liar is geschreven door Van Asten en Du Bois. Die hebben meerdere nummers geschreven van verschillende artiesten. Dus voor zover ik kan nagaan is She'a Liar geen cover.

avatar van vigil
Nee volgens mij ook niet.