Incognito - Positivity (1993)

Funk / Jazz
Label: Talkin' Loud

1. Still a Friend of Mine (5:37)
  2. Smiling Faces (5:10)
  3. Where Do We Go from Here (5:21)
  4. Positivity (3:55)
  5. Deep Waters (6:37)
  6. Pieces of a Dream * (4:19)
  7. Talkin' Loud (3:27)
  8. Thinking 'Bout Tomorrow (5:53)
  9. Do Right (5:29)
  10. Inversions * (5:55)
  11. Better Days * (5:03)
  12. Keep the Fires Burning (5:21)
  13. Givin' It Up (4:42)
  14. Still a Friend of Mine (A Cappella) * (1:28)
Father McKenzie
Per ongeluk eens op een rommelmarktje meegenomen, klinkt eigenlijk best funky met momenten... wordt bij acid jazz of new swing of zo ingedeeld, voor de vakjesmensen. Best leuke plaat, ongeacht welk genre dit nu eigenlijk is.

avatar van LeRoi
1 van de beste acid jazz platen die ik ken.
Lekker muziek voor de zondag-middag of thuis danwel in een (grand-)cafe!

avatar van Shelter
Het is alleen wel zo, dat als je het lang luistert het saai wordt.
Incognito los wat nummers vind ik altijd erg vet maar een gehaal album is mij te saai. (ik heb 4 albums van hen, vraag me nog steeds af waarom ik ze gekocht heb).

avatar van LeRoi
Shelter schreef:
Het is alleen wel zo, dat als je het lang luistert het saai wordt.

Jammer dat ie sommige liefhebbers gaat vervelen: voor het doel die deze muziek voor mij heeft, prettig 'behang' / achtergrondmuziek (die als je het harder zet ook nog eens zeker lekker dansbaar is), verveelt deze mij al zeker 15 jaar geen moment!

avatar van FunkStar
Volgens mij staat Givin' It Up hier toch ook op, of niet?

avatar van pureshores
Givin' it up is ook uit deze tijd ja

De singles werden wat steviger door Roger Sanchez zn behandeling.

Kwalitatief hoogstaand voor de liefhebbers en een prooi voor remixers als Masters at Work

avatar van Manfield
Acid jazz en jazz-funk van het meer ingetogen soort. Niet enorm swingend , maar ook nooit onderkoeld. Wel heel ritmisch, vanwege het basgitaar spel van Randy Hope-Taylor. Een veelgevraagd (funk)gitarist in de 80’s en 90’s. Favorieten zijn “Still a Friend of Mine” en “Deep Waters”. Ook het titelnummer mag er wezen. Meestal is dit geen muziek wat ik aanzet om aandachtig naar te luisteren, daarvoor is 40 minuten me toch net te lang. Meer op de achtergrond doet dit album het echter fantastisch. Het blijft trekken, maar vraagt geen volledige aandacht.