The Arms of Someone New - Promise (1988)

1 stem

Rock / Electronic
Label: Invisible Hand

1. Jaqueline (0:46)
  2. No Fun City [Remix] (5:18)
  3. Hollywood [Alternate Version] (4:46)
  4. Pirouette (3:39)
  5. Blue Rain (4:16)
  6. Stars End (3:19)
  7. Here Comes Everything (5:29)
  8. Souvenir (4:33)
  9. Beacon (4:04)
  10. Another Heaven (4:31)
  11. Every Seventh Wave (2:45)
  12. "Collage" * (0:45)
  13. The Sense of an Ending [4-track Version] * (5:31)
  14. Everything at Once * (3:47)
avatar van reptile71
Omdat ik het Projekt label wat uit heb zitten pluizen en deze band daar ook 2 albums (rereleases) bij heeft kwam ik dit dus tegen. Even geluisterd op hun myspace en dat beviel me prima. Enige album wat ik te pindakazen vond (zo gaat dat nou eenmaal als je iets snel wil hebben) was dit album en het bevalt me prima. De 2 nummers van hun myspace staan hier ook op met daarbij nog een aantal andere nummers met dat lekkere new wave geluid. Er staan ook een aantal nummers op die er bijna niet bij lijken te passen omdat ze gewoon totaal anders zijn, bijna een soort van rustige britpop liedjes en weer andere nummers doen wat denken aan The Jesus & Mary Chain. Door de afwisseling in de sound denk ik eigenlijk dat dit geen regulier album is maar een verzamelaar. Ik denk dat het een paar EP's zijn die bij elkaar op een cd zijn gezet. Nietemin is het een lekker plaatje dat nu al een verslavende werking lijkt te hebben nadat ik het vandaag al een keertje of 3 heb gedraaid.

Wat kan ik toch blij worden van dit soort ontdekkinkjes.

edit: Volgens de site van de band is het toch gewoon een album voor het eerst gereleased op lp in 1988.

perfume
Klinkt inderdaad heel erg lekker dit. Mijn eerste indruk is heel positief. Morgen nog maar eens goed luisteren.

avatar van Premonition
Klinkt erg goed! Volgens mij is dit toch een samengestelde cd met oudere nummers.

Check maar eens deze link.

avatar van reptile71
Ja daar had ik ook gekeken. Denk dat dit album toch een allergaartje is van oud werk met wat nieuwe nummers erbij. Het klinkt in elk geval niet als een geheel, maar maakt het er niet minder leuk om, best een afwisselende plaat.

perfume
Mijn favoriete tracks tot nu toe zijn

No City Fun
Hollywood
Another Heaven
Every Seventh Wave
The Sense of an Evening
Everything at Once

Mordor
Gevarieerde cd dit. Zoals eerder aangegeven een mix van stijlen. Sixties, Byrds hoor ik er soms ook in terug. Maar Wave gitaargeluiden domineren. No City Fun is mijn favoriete nummer. Lekker energiek gespeeld. Cd inmiddels na wat speurwerk in bezit.

avatar van reptile71
Dan ben je een goede speurder! Waar heb je hem gevonden? Ik kon deze namelijk nergens vinden, heb alleen Susan Sleepwalking en Love, Power & Justice.

Mordor
Ik heb het album op amazon.com gevonden. Erg moeilijk te vinden en een van de duurdere cd's van de laatste maanden die ik heb gekocht. Maar het is het waard. Tweedehands dat wel.

avatar van reptile71
Ja fijn plaatje dit. Helaas dus nauwelijks meer vindbaar, maar gelukkig nog wel op mp3.

Wel nog op mp3?
Waar dan als ik vragen mag

Op internet

avatar van azra
whé, dat had ik niet gedacht:P
Maar waar? misschien een kleine hint zonder dat een moderator het merkt? of even een pm?
bedankt!:)

avatar van reptile71
Ik was alleen maar even aan het plagen.
Ik heb The Arms of Someone New ooit gevonden omdat ik gewoon op de gok dingen download van new wave blogs enzo. Moest ook even zoeken waar hij te vinden is. Niet meer te koop in de winkels dus dan hebben we weinig keus om het even zo te doen. (klik 'try it')

avatar van azra
Ik weet nog niet wat ik er van vind.
Ik vind het nummer No City Fun een absoluut hoogtepunt maar de rest doet me tot nu toe nog vrij weinig.
Nog maar 'n paar keer vaker beluisteren

avatar van azra
Ik vind hem een beetje eentonig, het is hele rustige muziek. Niet mijn smaak waarschijnlijk. Slechts een topper, zo hierboven genoemd, en de rest een matige voldoende.

een kleine 3***