Ken Hensley - Blood on the Highway (2007)

Alternatieve titel: The Ken Hensley Story - When Too Many Dreams Come True

Label: Membran

1. This Is Just the Beginning (4:43)

met Jorn Lande

2. We're on Our Way (4:49)

met Jorn Lande

3. Blood on the Highway (3:53)

met Jorn Lande

4. You've Got It (The American Dream) (3:14)

5. Doom (Scene 1) (0:17)
  6. It Won't Last (5:21)

met John Lawton

7. Think Twice (4:43)

met Eve Gallagher

8. Doom (Scene 2) (0:16)
  9. There Comes a Time (4:26)
  10. Okay (This House Is Down) (3:54)

met Jorn Lande

11. What You Gonna Do (3:29)

met Glenn Hughes

12. Postscript (0:21)
  13. I Did It All (4:51)
  14. The Last Dance (8:26)

met Glenn Hughes

The last Dance bewijst dat Hensley zijn gave voor pakkende melodieën nog niet kwijt is, maar een lui arrangeur is geworden. De gitaar, bas en drumpartijen zijn totaal oninteressant. Er is geen enkele tegenmelodie, nergens een pakkend basloopje of een lekkere drumroffel.

avatar van ToetnL
Mooi cd. De zangpartijen zijn uitstekend ondergebracht waardoor een redelijk album met hier en daar zelfs saaie nummers toch een goed geheel vormt.

Jorn Lande trekt als vanouds zijn strot open, Glenn Hughes heeft de soul en rust ingebracht en ook de voor mij onbekende John Lawton en Eve Gallagher zorgen voor mooie vocalen.

Een goed album dat lekker wegluistert!

Ozric Spacefolk
ToetnL schreef:
voor mij onbekende John Lawton

Je gaat het niet geloven, maar die onbekende man heeft 3 platen van Uriah Heep ingezongen...

Mssr Renard
Autobiografische plaat van Ken Hensley met behulp van een heel leger bekende en onbekende zangers, als Jorn Lande, John Lawton, Glenn Hughes en Eve Gallagher.

Die Jorn Lande, die kan wel echt heel goed zingen. Toch iedere keer blaast hij mij we weer omver met zijn brulstem.