Foxboro Hot Tubs - Stop Drop and Roll!!! (2008)

Label: Jingletown

1. Stop Drop and Roll (2:25)
  2. Mother Mary (2:46)
  3. Ruby Room (2:01)
  4. Red Tide (2:58)
  5. Highway 1 (2:33)
  6. She's a Saint Not a Celebrity (2:26)
  7. Sally (3:02)
  8. Alligator (2:25)
  9. The Pedestrian (2:15)
  10. 27th Ave. Shuffle (2:50)
  11. Dark Side of Night (2:57)
  12. Pieces of Truth (3:04)
avatar van chansadres
De nieuwe plaat van Green Day. Ze nemen de identiteit van een jaren 70/jaren 80 Beach Boys achtige rockband. Inclusief het versleten lp'tje gedrukt op de voorkant. Geruchten gaan dat hij echt op LP zal worden gedrukt. Aardige tussenalbum van de heren Green Day.

tuktak
geinig projectje idd, leuk voor erbij. de bedoeling van dit album is me nog niet helemaal duidelijk, dus daar ga ik maar eens naar opzoek een dezer dagen...

avatar van Ducoz
wanneer komt hij nou precies uit? ik heb hem besteld op Cosmox maar er staat geen datum bij, wel binne kort verwacht

avatar van coldwarkids
chansadres schreef:

Uhm ik vind het niet echt Green Day meer, en ik vind ze daar niet meer op lijken eerlijk gezegd das wel jammer maar ik ga ook es heel het album beluisteren, dus m'n stem komt later

avatar van chansadres
coldwarkids schreef:

Het is ook niet de nieuwe Green Day. Het is een Foxboro Hot Tubs plaat. Alleen in de Foxboro Hot Tubs zitten dezelfde leden als Green Day. Het is een nevenproject. Moet je dus ook niet beoordelen als een Green Day album omdat ze zelf ook niet zo adverteren er mee. Het is een los van zichzelf staand album.

avatar van platedraaier
En hier is maar weer eens het bewijs dat Green Day niets met punk te maken heeft, maar een marketing produkt is. Want als de heren een andere muziek richting in slaan (garagerock), dan veranderen ze de naam in Foxboro Hot Tubs. waarom? Ik kan geen andere reden bedenken dan dat dit niet in de marketing strategie van Green Day past. Als ze ook maar een beetje punk waren, zouden ze daar dus schijt aan hebben en gewoon doen wat ze zelf willen.

Verder voegt deze plaat niets toe en is het een zeer slap rock plaatje.,
derhalve 0,5 sterren van mij.

avatar van Laurus~
platedraaier schreef:

Verder voegt deze plaat niets toe en is het een zeer slap rock plaatje.,
derhalve 0,5 sterren van mij.

Waarom is dit het bewijs dat Green Day niets met punk te maken heeft maar een marketingproduct is? De band die dit album heeft gemaakt is niet Green Day, maar Foxboro Hot Tubs. De heren proberen naar mijn idee gewoon iets uit, ze willen iets anders doen na ca. 21 jaar punk of neppe punk te maken, ik weet het niet...?
ik zou niet kunnen bedenken waarom deze mid-dertigers niet doen wat ze zelf willen? en doen alleen punkers wat ze zelf willen???????

ik snap niet waarom er vaak discussies worden gevoerd over of Green Day nou wel of niet punk is, wat maakt het uit, Green Day klinkt goed vind ik, en dit album ga ik nog weleens luisteren.

avatar van platedraaier
Laurus~ schreef:

Dat leg ik in de zin erna toch uit?

Laurus~ schreef:

Ze doen niet wat ze zelf willen, omdat ze een contract bij een major platenmaatschappij hebben die daar niet van gediend is.

En nu draai je het om. Een koe staat in de wei, maar niet alles wat in de wei staat is een koe.

Verder wil ik nog even kwijt dat ik Green Day een erg leuke band vind en dit project behoorlijk mislukt. Net doen alsof iets oud is .
Niet echt origineel en de enige band die ik ken die dat op een leuke en geloofwaardige manier gedaan heeft is WTZ uit duitsland.

(Je hoort trouwens wel goed dat ze de Clash hoog hebben zitten, maar dat hoor ik in de reguliere platen ook )

Dat hele verhaal van Green Day als marketingproduct vind ik zo onzinnig. 18 jaar geleden zag ik ze voor het eerst live in de Willem 2 in Den Bosch; toen deden ze hetzelfde als nu met evenveel lol.....maar dan voor 20 ipv 20.000 mensen. In die tijd waren bands als The Doughboys, Big Drill Car (sinds kort weer bij elkaar trouwens) en All veel populairder maar Green Day is 'toevallig' opgepikt door Geffen en een mega act geworden. Het is natuurlijk hip om een grote naam als Green Day af te branden. The Foxboro Hot Tubs lijkt me voor de heren een manier om even buiten de spotlights een lekkere garagerock plaat te maken. Laat ze toch lekker hun gang gaan. Het valt me trouwens op dat Billie Joe zich enorm ontwikkeld heeft als zanger.

platedraaier schreef:

Dat leg ik in de zin erna toch uit?

Houd je er wel rekening mee dat dit een andere platenlabel is dan de andere? waar alle GD platen op zijn uitgebracht, ik denk gewoon dat ze dit als tusse stap hebben genomen, omdat ze het leuk vinden en ze al zo'n tijd nix hebben uitgebracht, de naam Foxboro hot tubs zal waarschijnlijk zijn dat mensen niet denken dat het een "opvolger" zal zijn van American Idiot.

Maar ik heb deze plaat na 3x luisteren weer in de kast gelegt

avatar van Ploppesteksel
Niet geweldig inderdaad, een rockplaatje, niet meer, niet minder.
Toch vind ik het soms wel goed klinken, als je echt in de mood bent voor deze muziek. Maar de vervaldatum is volgens mij al in de nabije toekomst ..
Daarbovenop wil ik wel zeggen dat ik dit véél leuker & beter vind, als Green Day.

avatar van Dielie
als je dan toch een goede garage-rock plaat zoekt, probeer deze http://www.musicmeter.nl/album/20118 of deze http://www.musicmeter.nl/album/29907 of deze http://www.musicmeter.nl/album/29913

avatar van ZERO
@ Platedraaier: je zou het ook anders kunnen zien natuurlijk. Als de heren dit als 'Green Day' hadden uitgebracht had hij 1000x meer exemplaren verkocht als nu. Misschien doen ze dus wel gewoon hun eigen ding door deze onder een andere naam uit te brengen.

Klinkt op het eerste gehoor niet slecht, maar ook niet meteen bijzonder.

avatar van yeahyeahyeah
Mother Mary is in ieder geval een leuk nummer. Wel een hoog Strokes-gehalte.

avatar van Tijn79
Vind het toch een erg lekker plaatje (lekkerder per draaibeurt), dus ik gooi em omhoog naar 4,5

Favo tracks zijn bij mij:

Stop Drop and Roll, Mother Mary, Ruby Room, Highway 1, The Pedestrian, 27th Ave. Shuffle

avatar van Ceasar
Toch wel een leuk plaatje! De prijs (één euro bij Saturn) draagt veel bij aan de feestvreugde.

avatar van lowieke
Dit album is gemaakt omdat de jongetjes van Green day wouden kijken hoe het ook alweer was om een beginnend bandje te zijn, maar iedereen had het al te snel door. Vandaar dat deze band totaal niet meer bestaat...

avatar van Ducoz
Ik vind dit eigenlijk veel beter dan green day!