Dragon - Dreams of Ordinary Men (1986)

1 stem

Nieuw-Zeeland
Label: Polydor

1. Dreams of Ordinary Men (4:02)
  2. Speak No Evil (4:00)
  3. Nothing to Lose (4:21)
  4. Western Girls (4:09)
  5. Intensive Care (4:20)
  6. Temptation (4:10)
  7. Midnight Sun (4:15)
  8. Love Don't Stop (3:42)
  9. Forever and Ever (3:26)
  10. Smoke (4:42)
  11. Start It Up * (4:34)
  12. When I'm Gone * (3:29)
Ozric Spacefolk
Ik heb deze, maar dan uitgebracht onder de naam Hunter, waarmee de band in Europa en de VS bekend was. De songs zijn volgens mij andere versies, opnieuw opgenomen.

De muziek hangt ergens tussen de new-wave en de AOR in. Erg lekker, maar ook erg gedateerd.

avatar van vielip
Onder die naam (Hunter) heb ik dit album ook. Typische jaren 80 melodieuze hardrock die meer dan eens tegen poprock aanleunt. Prima productie (zeker voor die tijd) en alle nummers zitten goed in elkaar. Voorzien van catchy hooks en melodieën. Zo werden ze destijds 'by the bucketloads' gemaakt. Daardoor vielen heel veel bands amper of helemaal niet op. Soms terecht, soms niet. In het geval van Hunter vind ik het onterecht.

avatar van vielip
Draait nu weer op de draaitafel. Toch wel een schitterend album hoor! Elk nummer zit goed in elkaar. Dat wil zeggen; catchy melodieën die door een meer dan gemiddelde zanger worden gezongen, gaaf 80's synth werk en smaakvolle gitaarlicks en solo's. Gedateerd? Zal best, ik vind het prachtig! Ik gooi er een halfje bij.

avatar van LTU
LTU
wil dit album of een ander van de band graag overnemen van iemand die er van af wil!!!Laat een reactie achter aub