Phantom featuring Marie France - Phantom featuring Marie France (2008)

1 stem

Frankrijk
Label: Freaksville

1. Marie France from Paris (1:53)
  2. Les Nanas (3:49)
  3. Le Chagrin et L'amour (2:38)
  4. J'arrête (2:49)
  5. Bleu (4:10)
  6. Que Sont-ils Devenus (3:09)
  7. Ma Puce (2:53)
  8. Marie-françoise Se Suicide (2:40)
  9. Cracher Ma Bile (3:04)
  10. Ménage à Trois (3:00)
De ooit als man geboren Marie France is nu een schitterende dame op leeftijd (ze is momenteel 62) en is bekend van haar bijdrage op het album Parade van Prince (Girls & Boys). Ook heeft ze gewerkt met artiesten als Mirwais en Marc Almond.
Daarnaast is ze vooral in eigen land bekend als actrice. Ze heeft daar in elk geval een cult-status en was ze inspiratiebron of muse van Marguerite Duras, Serge Gainsbourg, Pierre Clementi, Jean-Pierre Kalfon, Jean-Jacques Schuhl, Pierre et Gilles, Jean-Baptiste Mondino, Nico herself en Chrissie Hynde.
Hier in Nederland is ze heel wat onbekender en daar zal dit album weinig verandering in brengen denk ik.
In het eerste nummer wordt ze geintroduceerd en heeft ze als antwoord een welgemeend Fuck Off.
Miam Monster Miam en Jacques Duvall zijn de verantwoordelijken voor dit album met een rock-inslag, en Marie France mag er de diva op uithangen. In mijn ogen doet ze dat alleraardigst. Het heeft wat melodramatisch en daar kan ik wel van genieten.