Top 40 Hitdossier: 1999-2000 (2001)

Label: Warner Bros.

1. U2 - Beautiful Day (4:05)
  2. Krezip - I Would Stay (3:49)
  3. R. Kelly - If I Could Turn Back the Hands of Time (4:56)
  4. City to City - The Road Ahead (Miles of the Unknown) (4:05)
  5. DJ Jean - The Launch (3:34)
  6. Anouk - Michel (4:07)
  7. A+ - Enjoy Yourself (3:39)
  8. Alessandro Safina - Luna (3:57)
  9. Craig David - Fill Me In (3:51)
  10. Ronan Keating - When You Say Nothing at All (4:16)
  11. Bob Marley en Funkstar DeLuxe - Sun Is Shining (3:53)
  12. Montell Jordan - Get It on Tonite (4:36)
  13. Bløf - Harder Dan Ik Hebben Kan (4:11)
  14. Rene Froger - Crazy Way About You (3:40)
  15. Sixpence None the Richer - Kiss Me (3:17)
  16. K-Ci & Jojo - Tell Me It's Real (3:41)
  17. Trijntje Oosterhuis - Vlieg Met Me Mee (Het Avontuur) (3:58)
  18. Live - Run to the Water (4:28)
  19. Jody Bernal - Que Si Que No (3:12)
  20. Britney Spears - Baby One More Time (3:30)
  21. Emilia - Big Big World (3:22)
  22. Abel - Onderweg (3:07)
  23. Sasha - If You Believe (4:27)
  24. Sisqo - Thong Song (4:05)
  25. Liquido - Narcotic (3:52)
  26. Destiny's Child - Say My Name (4:28)
  27. Sonique - It Feels So Good (3:49)
  28. TQ - Bye Bye Baby (5:25)
  29. De Poema's - Mijn Houten Hart (4:18)
  30. Jessica - How Will I Know (Who You Are) (3:36)
  31. Ricky Martin - Livin' La Vida Loca (4:02)
  32. A*Teens - Mamma Mia (3:43)
  33. Doe Maar - Watje (2:55)
  34. Tom Jones en Mousse T. - Sex Bomb (3:31)
  35. Cher - Strong Enough (3:42)
  36. The Corrs - Breathless (3:28)
avatar van musicfriek
Tracks 15, 22, 25 en 27 vind ik best nog wel leuke nummers, dan een paar nummers die wel aardig zijn, maar het merendeel is toch wel troep op deze verzamelaar waardoor ik uitkom op 2 magere sterretjes..

avatar van tnf
tnf
Als ik m'n eigen favorieten uit deze periode uitkies (heb ik al gedaan, zie m'n site), komt er toch héél iets anders uit. En dan is hetgene wat ik zelf bij elkaar raap nog steeds niet echt alternatief te noemen.

Maar goed, commercieel gezien klopt deze verzamelaar natuurlijk als een bus.

1, 11, 25, 33, en 34 vind ik het leukst.

Ten tijde van de release van track 21 kromp ik trouwens zowat in elkaar van ellende. Zelden zo'n zemel-nummer gehoord als dat. Het is ook nooit meer goed gekomen.

Wel gewaagd om 2, 3 en 4 achter elkaar te zetten. Ik denk dat ik nog liever een vakantie naar Guantanamo Bay boek dan die drie nummers achter elkaar te luisteren.

11, 15, 26 en 27 zijn mijn favorieten.

21 heb ik heel vaak gehoord, aangezien ik in die tijd 1 a 2 keer per week naar de bioscoop ging en daar voor de film en in de pauze altijd een CD werd gedraaid waar dit nummer op stond. Dat ging jaren zo door, totdat de bioscoop failliet ging. Ik weet wel waarom...

avatar van LucM
Zelf vind ik tracks 1, 3, 11, 15, 33 en 36 de beste nummers.
Tracks 4, 18, 22, 25, 26, 27, 34 en 35 mogen er ook nog zijn.
De andere nummers tja ... sommige kan ik nog met een beetje goede wil aardig noemen, maar de hitparadepop zat in die periode toch echt in een dal.
Track 21 vond ik destijds nog enigszins leuk, nu hoeft het voor mij niet meer, dit was duidelijk een nummer met een beperkte houdbaarheid net als de meeste andere nummers hierop.
Track 32 is een vreselijke verkrachting van de Abba-klassieker, geef mij maar de échte muziek van Abba.

avatar van Madjack71
De laatste uit de rij Hitdossier verzameling. M.i een goed samengesteld geheel, waarin mijn voorkeur vooral in de jaren zeventig ligt. Tegelijkertijd had je destijd ook de hits van het milennium. Die wat andere nummers naar voren bracht. Beide zijn op zich een leuke aanvulling van mijn hitparade periode liefhebberij.
Dit deel heeft met; Beautiful Day ook meteen het beste nummer gepakt. Krezip en Ronan Keating doen het ook goed. Hoewel ik van laatst genoemde, liever de versie van Alison Krauss hoor. Blof bleek een blijvertje te zijn. Abel scoorde 1 no.1 hit en daar bleef het bij. De Poema's was een prima samenwerking tussen Van Dik Hout en Acda en de Munnik en klonk stukken beter als Van Dik Hout alleen. Doe Maar kwam met een album, wat ze eigenlijk beter niet hadden kunnen doen en de nostalgie in stand houden. Tom Jones kwam weer eens naar voren met medewerking van anderen, zoals met Art of Noise. Die man wordt ws. nog ouder als Abraham en zal in 2050 nog steeds een hit scoren om de tien jaar.
The Corrs, gladde nietszeggende muziek, die het vooral moest hebben van de viool spelende zusjes met lage inkijkjurken.
A*Teens; was het wanproduct van die tijd.
Jody Anal....hiep hoi carnaval.
Britney Spears deed haar intrede......jippie.
City to City deed een REMmetje en had daarna niets fatsoenlijks meer te brengen.
Een beroerde verzamelaar met U2 als enige naam van betekenis. Dat was op de serie uit de jaren zeventig wel anders.

avatar van PEN15
Ik wilde hier wat over kwijt, met name over [21]. Ik dacht dat dit een hit was eind 1998, maar was dus wel degelijk bij ons drie weken 1 en nog drie weken de tweede positie in de winter van 1999. Dat voelde voor mij als een van de vele dieptepunten van dat jaar. Hoe kan het dat zo'n liedje 1 kan worden voor drie weken? Verder zijn veel liedjes uit 2000 dat ik even niet in de gaten had.

Harder dan ik hebben Kan was kennelijk ook nog 1999. Was het maar andersom dat ik de tijd beter kon herinneren dan de liedjes. Dat is nou typisch zo'n liedje dat 1 of 2 keer wel aardig is, maar zijn genietbaarheid kwijt is als de commerciele radio dit de hele dag blijft draaien. En dit nummer van BLØF is een van de beste liedjes die ik op deze verzamelaar zie staan, dat wil het een en ander zeggen.

1999 was een dramatisch troepmuziek-jaar in de hitparades, ik was nog zeer afhankelijk van de commerciele kanalen en de kennis van vrienden om nieuwe muziek te leren kennen; gelukkig bood Napster me toen uitkomst en ging er een hele nieuwe wereld voor me open waar er een geheel voor me verdween. Ik heb nooit meer omgekeken naar hitparades en het zou tot 2007 duren tot de blootstelling aan deze muziek volledig en voorgoed zou stoppen.