The Greatest Hits of 1987 (1987)

Label: Telstar (I)

1. M|A|R|R|S - Pump Up the Volume (4:09)
  2. The Fatback Band - I've Found Lovin' (3:36)
  3. Jonathan Butler - Lies (3:47)
  4. The Jets - Crush on You (3:42)
  5. Mirage - Jack Mix II (3:40)
  6. Freddie McGregor - Just Don't Want to Be Lonely (3:18)
  7. The Firm - Startrekkin' (3:30)
  8. Mel & Kim - Respectable (3:23)
  9. The Housemaster Boyz - House Nation (3:32)
  10. Man 2 Man Meet Man Parrish - Male Stripper (3:14)
  11. Kim Wilde - Another Step (Closer to You) (3:34)
  12. Taffy - I Love My Radio [Midnight Radio] (3:29)
  13. Chris Rea - Let's Dance (4:07)
  14. Ferry Aid - Let It Be (4:37)
  15. Boogie Box High - Jive Talkin' (3:41)
  16. Janet Jackson - Let's Wait a While (4:37)
  17. Judy Boucher - Can't Be with You Tonight (3:48)
  18. Elkie Brooks - No More the Fool (4:56)
  19. Erasure - Victim of Love (3:37)
  20. Samantha Fox - Nothing's Gonna Stop Me Now (3:41)
  21. Sinitta - Toy Boy (3:22)
  22. Erasure - The Circus (4:05)
  23. Jody Watley - Looking for a New Love (4:01)
  24. Stock, Aitken en Waterman - Roadblock (3:20)
  25. Iggy Pop - Real Wild Child (3:38)
  26. Gary Numan - Cars (E Reg Model) (3:41)
  27. Depeche Mode - Strange Love (3:44)
  28. Vesta Williams - Once Bitten, Twice Shy (4:00)
avatar van musicfriek
Ook veel vergeten nummers hierop, sommige wil je ook niet aan herinnerd worden eigenlijk..

M/A/R/R/S - Pump Up the Volume

Pump Up the Volume blijft voor mij het leukste nummer hier. Toen de plaat net op single verscheen sloeg de bom in destijds. Dit was eens iets compleet anders dan wat er toen in de hitparade stond! Meer mensen dachten hetzelfde denk ik, want de plaat bereikte zonder enige moeite de toppositie.

The Firm - Star Trekkin'

Grappige animatievideo met de daarbij behorende kinderlijke song. Had het jaren niet meer gehoord en het blijft een (slechte) aandoenlijke plaat

Boogie Box High - Jive Talkin'

Bee Gees-cover waarbij George Michael zijn medewerking verleende. Nummer werd een grote Europese hit.

Sinitta - Toy Boy

Sinitta scoorde vooral in de UK goed met nummers geschreven door.... Stock, Aitken & Waterman Ze klinkt als een Kylie-kloon.. Niet bijzonder noemenswaardig verder eigenlijk.

avatar van kaztor
Hier hoor je inderdaad amper meer iets van. Als ik zo eens terugkijk vallen me Jody Watley, Vesta Williams, Boogie Box High en Depeche Mode me vooral in positieve zin op.

Boogie Box High, zat daar niet een neefje van George Michael achter?

avatar van LucM
Deze compilatie heb ik nog gehad (en later weggegeven), de meeste nummers hebben hun beste tijd gehad.
"Pump Up the Volume" was wel iets aparts, een nummer dat volledig uit sampels werd opgebouwd. De nummers van Chris Rea, Janet Jackson, Iggy Pop, Depeche Mode en in mindere mate Kim Wilde mag ik nu nog steeds graag horen en heb ik op hun eigen compilaties, ook die van Ferry Aid, Gary Numan en Vesta Williams mogen er zijn. Maar de rest en dan vooral die Stock, Aitken & Waterman-meuk is om te vergeten.

kaztor schreef:
Boogie Box High, zat daar niet een neefje van George Michaels achter?

Ja.