menu

Ganger - Hammock Style (1998)

mijn stem
3,72 (18)
18 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Merge

  1. Cats, Dogs and Babies Jaws (5:59)
  2. Upye (5:53)
  3. Capo (South of Caspian) (9:36)
  4. First Thing in the Morning (2:22)
  5. What Happened to the King Happened to Me (11:38)
  6. Blau (4:42)
  7. Lid of the Stars (8:42)
totale tijdsduur: 48:52
zoeken in:
3,5
Zo goed als openingsnummer Cats, Dogs and Babies Jaws wordt het verderop niet meer; maar dat nummer is dan ook wel heel erg goed!

avatar van Yak
4,0
Yak
Het openingsnummer is het hoogtepunt van deze plaat en één van de beste nummers van de laatste jaren, maar de rest van het album vind ik ook erg sterk.

Een gedeelte van deze band is opgegaan in Aereogramme, had ik begrepen.

avatar van itchy
5,0
Deze plaat wordt vaak onder de noemer post-rock geschaard. Ik kan me daar op zich wel in vinden, maar dit is dan wel de meest opgewekte, springerige postrock die ik ken. Het is hele lieve muziek. De grotendeels instrumentale nummers (met op twee nummers wat gesproken flarden tekst) zitten best complex in elkaar, en het samenspel van drums, bas en gitaar is fenomenaal. Veel cleane, korte, syncopische nootjes en veel gebruik van boventonen. Tot zover de technische talk. Veel belangrijker, de sfeer op deze cd grijpt je bij de keel en trekt je de muziek in.

De sfeer is tegelijk opgewekt en melancholiek. Bitterzoet zou je het kunnen noemen. Als het nodig is nemen ze lekker de tijd om stukken uit te bouwen om een hypnose-achtig effect te bereiken.

De band kwam uit Glasgow maar viel op tragische wijze uit elkaar. De van oorsprong Maleisische bassiste mocht van de autoriteiten niet in Schotland blijven en werd gedwongen het land en daarmee de band te verlaten. De gitarist is daarna Aereogramme begonnen.

Van alle cd's die ik heb staat deze op zekerheid in de top 5 van welke ik het meest draai. Een goed teken.
4.5*

avatar van Yak
4,0
Yak

4,0
Heerlijke plaat, ga snel op zoek naar meer van deze band

Gast
geplaatst: vandaag om 19:26 uur

geplaatst: vandaag om 19:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.