Yello - Pocket Universe (1997)

Zwitserland / Duitsland
Electronic / Avant-Garde
Label: PolyGram

1. Solar Driftwood (1:52)
  2. Celsius (5:59)
  3. More (6:41)
  4. On Track (5:31)
  5. Monolith (6:22)
  6. To the Sea (5:45)
  7. Magnetic (5:53)
  8. Liquid Mountain (2:57)
  9. Pan Blue (5:27)
  10. Resistor (7:18)
  11. Beyond Mirrors (6:04)
  12. To the Sea * (3:52)

met Steve B-Zet

shappy1010
Hey nog geen post hier? Goeie album man! Yello is echt wel een verhaal apart, is niet echt dance, niet echt synthesizer muziek, maar wel apart (en mooi). Stemmen zijn soms een beetje corny, maar vind die gasten wel een mooie sound hebben, denk ook dat ze invloedrijker zijn geweest op de hele dance scene dan wat menig denkt.

avatar van musicfriek
Ik dacht dat To the Sea met Stina Nordenstam was??

shappy1010
musicfriek schreef:
Ik dacht dat To the Sea met Stina Nordenstam was??

Klopt, hele aparte stem die chick, zingt ook mee op voices van vangelis.

clan of izula
Van hun latere werk is dit mijn favoriete album. Monolith en More erg gers!

avatar van Broem
Een van de laatste Yello albums die ik nog niet in mijn bezit had...tot vandaag. Eindelijk een fysiek exemplaar aan mijn collectie toegevoegd. Heb het Yello oeuvre aardig compleet op vinyl. Pocket Universe laat geen verrassingen horen. Het overbekende Yello concept gaat mij echter niet snel vervelen. Er gebeurt van alles op de Yello albums. Op enkele seconden na een uur testosteron uit je speakers. Blijft erg lekker.

avatar van Echo01
Ongelooflijk, wat een goed album van Yello.

Natuurlijk kende ik als new wave-kid de eerste vijf albums uit de jaren '80 van ze, maar die uit de decennia erop had ik helaas genegeerd totdat ik laatst een mooi Yello-verzamelboxje ('Yell40 Years') kocht waarop muziek van al hun albums (tot en met zelfs hun album 'Point'uit 2020) is terug te vinden. En wat vond ik de bloemlezing van de laatste drie decennia mooi...

Ik schafte daarom enige meer actuele albums aan, waaronder 'Pocket Universe' omdat songs van dat album op die compilatie weinig waren terug te vinden waren (lees: 1 song), mij dus weinig doublures zou opleveren, en ik zag dat dit album op MuMe een vrij hoge score had. OK, de aanschaf bleef een klein gokje, maar pakte erg goed uit.

Zeker niet de Yello van de jaren '80 meer, maar wel vol mooie, creatieve en vaak uiterst dansbare synthcomposities tot aan pure dance en zelfs house.... Wie een fantastisch album van Yello zoekt, kon dus ook in dat decennium bij deze Zwitsers terecht. En dat is best knap, want eind jaren '90 waren deze heren al aardig op leeftijd. Om een indicatie te geven: Dietrich Meier speelde vroeg in de jaren '70 al in de Duitse band Faust voordat deze krautrockband zelfs hun eerste album had uitgebracht. Meier is dit jaar zelfs 78 jaar oud, maar wat heeft hij nog steeds en jong hart...