Humanworkshop - Humanworkshop 1 (2004)

Electronic
Label: Humanworkshop

1. Basic - Taster (4:57)
  2. Remus - Taxidermy Made Simple (4:50)
  3. Basic - Dinky Toy (5:33)
  4. Leisure-B - Stuffing Birds (3:16)
  5. Remus - Seperated Junkfood (4:25)
  6. Leisure-B - Theme Song Six (4:07)
  7. Basic - Get Me Another Bottle (4:58)
  8. Remus - Sect of Liberation (5:10)
  9. Basic - Trust Us (4:09)
  10. Remus - Her Bowed Sawtooth (5:54)
  11. Basic - Psilocibaclysm (4:57)
  12. Leisure-B - Post Meccanism (4:13)
  13. Leisure-B - Front Contation (2:59)
  14. Basic - Narrow Minded Fool (5:27)
ElMeroMero
Duidelijk door de muziek van Amon Tobin geïnspireerde danceplaat van eigen bodem. Hier en daar wat minder strak in de afwerking maar alles bij elkaar een verrassend goed smakende cocktail van stoffig klinkende breakbeats en langrekte jazzy grooves. Voor een voorproefje kun je hier terecht.

Sorry hoor, maarehm... Hoe bedoel je "hier en daar wat minder strak in de afwerking"? Daar hoor ik in ieder geval niets van!

Dit is gewoon heel erg goed. Een compilatiealbum van 3 artiesten, maar het vormt ow-zo'n lekker geheel. Deze sounddesigners hebben zich overduidelijk laten inspireren door Amon Tobin, maar weten ook echt wel hun eigen draai daaraan te geven. En leuker nog, ze hebben ook ieder hun éígen draai er aan weten te geven. BASIC gaat voor de wat rustigere sfeer met minder complex drumwerk maar hele sfeervolle melodieën, Leisure-B gooit er nog weleens zijn hiphopinvloeden doorheen en Remus laat het hevige drum 'n' bass werk er vaak doorheen knallen. Tenminste, grofweg gezien. Want alle drie zijn ze niet zó makkelijk in een hokje te stoppen. Al met al een bijzonder lekker plaat, en nog van Nederlandse bodem ook. Dus hou je van cinematische 10-dubbel-laagse muziek doorweven met goed gestructureerde beats waarin telkens wat nieuws te ontdekken valt, geef deze jongen dan eens een flinke luisterbeurt!

PS: En als dan blijkt dat je er geen genoeg van kan krijgen, zoek dan ook de solo-albums van deze heren op. Vooral Remus - The 5th Season kan ik goed verteren.

Seabie schreef:
Vooral Remus - The 5th Season kan ik goed verteren.

Link toegevoegd.