Black Nasa - Black Nasa (2002)

Label: Tee Pee

1. Holy Crap (3:55)
  2. I Don't Have to Hide (2:48)
  3. Hot Van (4:24)
  4. Monkey Knife Fight (3:05)
  5. Ribeye Love (3:25)
  6. Cops (2:40)
  7. Diamond Girl (4:01)
  8. Walkin, Talkin, Blackout Mode (8:29)
  9. El Segundo (4:20)
Kingsnake
Schitterend deze afsplitsing van The Atomic Bitchwax

Slidegitaar, rauwe zang, donderende ritmes.

Stoner op zn best en lekker snoeihard.

Kingsnake
Het grote verschil tussen Black Nasa en The Atomic Bitchwax zit hem voornamelijk in het gitaarspel.

Black Nasa is wat kalmer en minder riff-georienteerd. Wat sferistischer en er worden ook bijv. synths gebruikt voor wat extra klankkleur.

I Don't Have To Hide is een cover van Bachman-Turner Overdrive en daar is de muziek ook wel een beetje mee te vergelijken.

Daar waar Finn Ryan en Ed Mundell in the Bitchwax snel en hard spelen, speelt Corey Stubblefield veel subtieler, ook maakt hji veel meer gebruik van de slidegitaar.

track #8 is een heerlijk slepend spacerock nummer dat veel themawisselingen kent maar toch een herkenbaar stuk blijft.

shadowboxer
Iets meer peper en het is echt een knaller, voor nu is het 'wel lekker'.

Ozric Spacefolk
Blijft een ijzersterke plaat. Erg onbekend, maar bij mij blijft hij zijn weg naar de cd-speler en iPod vinden.

Heerlijk smeuiig slidewerk, stoer baswerk, goede zang en fijne composities. Deze plaat zingt echt lekker mee.

Veel beter songgericht materiaal dan het jam-gebaseerde Atomic Bitchwax.

Mssr Renard
Ik heb hier alles al gezegd, wat ik wil zeggen.

Hier voor de liefhebbers de Soundloud-stream-link:
Stream Black NASA | Listen to Black Nasa playlist online for free on SoundCloud