Symphonic Slam - Symphonic Slam (1976)

Canada
Label: A&M

1. Universe (6:38)
  2. Everytime (4:21)
  3. Fold Back (2:50)
  4. I Won't Cry (2:55)
  5. Let It Grow (3:56)
  6. Modane Train (4:19)
  7. Times Run Short (2:48)
  8. Days [Instrumental] (5:00)
  9. Summer Rain (3:53)
  10. How Do You Stand (Before the Lord) (5:03)
Symphonic Slam zal bij het grote publiek onbekend zijn en blijven, maar in haar kortstondige bestaan heeft zij wel dit meesterwerk afgeleverd.
De band draait vooral om multi instrumentalist Timo Laine, en bestaat verder uit drummer John Lowery en toetsenist David Stone (die later opdook bij Rainbow en te horen is op "Long Live Rock and Roll")
De opener Universe is meteen het hoogtepunt, maar wat volgt is allemaal de moeite waard, althans voor de liefhebbers van onvervalste jaren 70 sympho. Het rustige nummer "Summer Rain" bezorgt me nog altijd kippenvel.
"Let of Grow" had wat langer gemogen en de enige dissonant op dit album is het rommelige "Modane Train".