Elektrotwist - La Philosophie Dans le Boudoir (1999)

1 stem

België / Duitsland
Electronic / Jazz
Label: Eleganz

1. Zero Trick (4:25)
  2. A Real Good Reason (4:45)
  3. The Invisible Striptease (4:20)
  4. Fata Morgana Bar (6:36)
  5. Nut Sundae (4:51)
  6. Prostitution (4:13)
  7. I Wonder What Their Next Move Will Be (4:08)
  8. Trau Niemandem (5:42)
  9. Strip for Murder [Blue Version] (6:23)
  10. Eine Sünderin Gesteht (6:52)
  11. La Règle du Jeu (5:07)
  12. The Smurfer (4:39)
  13. Plan B (4:05)
avatar van jellorum
Wie houdt van jazz en film van eind jaren '50, begin jaren '60 moet dit eens horen.
Deze 2 gasten (Uwe Moellhusen en Joerg Meyerink) plakken en spelen met geluidsfragmenten, samples en al die dingen en maken van die oude stuff nieuwe opwindende muziek. Luister eens naar Zero Trick, klinkt als gouwe ouwe rock 'n roll. De sfeer van rokerige kroegen, art deco cinéma-zalen en sigarettepijpjes komt je tegemoet gespat.
Mooi om op te 'hangen' in een zetel of uit de bol te gaan in club.
Normaal gezien is dit niet mijn meug maar ik weet nog die ene keer dat ik in Gent l'Heure Bleu binnenstapte en deze muziek me werkelijk overviel, sindsdien is dit een van mn kleine 'geheimpjes'...