Ella Fitzgerald - Sings the Rodgers and Hart Song Book (1956)

Jazz
Label: Verve

1. Have You Met Miss Jones? (3:41)
  2. You Took Advantage of Me (3:28)
  3. A Ship Without a Sail (4:08)
  4. To Keep My Love Alive (3:36)
  5. Dancing on the Ceiling (4:08)
  6. The Lady Is a Tramp (3:23)
  7. With a Song in My Heart (2:46)
  8. Manhattan (2:51)
  9. Johnny One Note (2:13)
  10. I Wish I Were in Love Again (2:37)
  11. Spring Is Here (3:39)
  12. It Never Entered My Mind (4:08)
  13. This Can't Be Love (2:57)
  14. Thou Swell (2:04)
  15. My Romance (3:44)
  16. Where or When (2:47)
  17. Little Girl Blue (3:54)
  18. Give It Back to the Indians (3:12)
  19. Ten Cents a Dance (4:08)
  20. There's a Small Hotel (2:49)
  21. I Didn't Know What Time It Was (3:46)
  22. Ev'rything I've Got (3:22)
  23. I Could Write a Book (3:39)
  24. The Blue Room (2:31)
  25. My Funny Valentine (3:55)
  26. Bewitched, Bothered, and Bewildered (7:03)
  27. Mountain Greenery (2:15)
  28. Wait Till You See Her (1:31)
  29. Lover (3:17)
  30. Isn't It Romantic? (3:02)
  31. Here in My Arms (1:54)
  32. Blue Moon (3:13)
  33. My Heart Stood Still (3:05)
  34. I've Got Five Dollars (2:42)
  35. Lover [Alternative Mono Take] * (3:14)
avatar van SockMonkey
Ella lijkt geboren om deze liedjes te zingen: het ritme van de teksten ligt haar helemaal, en ze weet perfect de persona die het nummer vraagt neer te zetten met humor, weemoed en romantiek.

Ik heb meerdere van de Songbooks, maar deze is mij het allerliefst.

IJsbergsla
Alleen al `Have You Met Miss Jones` is zo geniaal gezongen dat ik kan beweren dat deze vrouw iedere andere zangeres ter wereld in haar zak heeft. Wat een souplesse en wat een muzikaliteit.
Een van de vele songbooks, die allemaal perfect zijn. Cole Porter, Irving Berlin en laten we hier vooral Rodgers en Hart niet vergeten. Slechts 12 stemmen maar wat zouden dat er veel meer worden als het bovenstaande nummer via een reclamefilmpje weer een onverwachte hit zou worden. Tot die tijd, genieten!!!

avatar van HugovdBos
Ella Fitzgerald heeft zonder twijfel één van de mooiste vrouwenstemmen uit de muziekgeschiedenis. Krachtig en wonderschoon tegelijk, zo zuiver van toon dat elk nummer een parel op zich wordt. De First Lady of Song of Queen of Jazz luisterde graag naar de jazz tijdens haar schooltijd, het vroege overlijden van haar moeder bracht haar echter verder van de studie vandaan. Jarenlang zong ze in de straten van Harlem te New York voordat ze via het theater kennis maakte met bandleider Chicken Webb. Bij deze band nam ze eerst deel in het geheel, maar toen Webb in 1939 overleed werd zij de bandleider. Ze nam er honderden nummers mee op, voordat ze in 1942 voor haar solocarrière koos.

Naast samenwerkingen met Duke Ellington en The Ink Spots werd ze vooral beroemd om haar interpretaties van de Great American Songbook, een overzicht van invloedrijke Amerikaanse muziek en jazzstandards van begin 20ste eeuw. Het eerste werk uit deze reeks was de The Cole Porter Songbook gevolgd door The Rodgers and Hart Songbook. Dit tweede werk bevat maar liefst 34 nummers geschreven door Richard Rodgers and Lorenz Hart. Met de arrangementen van Buddy Bregman voor het orkest en big band brengt ze een reeks aan klassiekers als Lady Is a Tramp, Blue Moon en My Funny Valentine. De schoonheid van haar zang laat samen met de orkestrale klanken de nummers tot leven komen, loepzuiver en aangrijpend. Aan pareltjes geen gebrek, zoals To Keep My Love Alive en It Never Entered My Mind.

Afkomstig van Platendraaier.