Jimmy & David Ruffin - I Am My Brother's Keeper (1970)

Soul
Label: Motown

1. He Ain't Heavy, Hes My Brother
  2. Stand by Me
  3. When My Love Hand Comes Down
  4. Got to See If I Can't Get Mommy (To Come Back Home)
  5. Your Love Was Worth Waiting For
  6. Steppin on a Dream
  7. Didn't I (Blow Your Mind This Time)
  8. True Love Can Be Beautiful
  9. Turn Back the Hands of Time
  10. Set Em Up (Move in for the Thrill)
  11. The Things We Have to Do
  12. Lo and Behold
avatar van lebowski
Helaas niet geheel mijn kopje soulthee, dit album. Een paar laffe covers als opener en verder weinig opvallend materiaal. Toch 3*, omdat de heren voortrffelijk bij stem zijn.

avatar van Reijersen
Ik ben het eigenlijk wel met lebowski eens. De covers voegen niks toe aan het origineel en zijn allemaal ook zeker niet beter als het origineel. De stemmen zijn prachtig, dat inderdaad weer wel. Muzikaal is het allemaal ook wel aardig, maar na het leuke Ruff 'n Ready had ik er iets meer van verwacht van Mr. J. Ruffin.

avatar van jelmer19
De gebroeders Jimmy en David Ruffin zijn idd allebij goed bij stem.
Leuk om het verschil ook te horen tussen de 2. Jimmy met een gladde en iets meer zuivere stem en David die een ietswat rouw stem geluid produceerd. Een leuk duo zo vind ik zelf.
In het begin had ik een beetje hetzelfde als Lebowski en Reijersen en vond ik het allemaal niet zo bijzonder. Maar naar meerdere luisterbeurten bevalt dit me beter en beter.
''The Things We Have to Do'' is echt een lekker nummertje en zo staan er ondanks een paar covers (waar ik met overigens niet aan kan ergeren) toch een paar genietbare nummers op..

avatar van sq
sq
Een echte Motown plaat, met die productie, strijkarrangementen en achtergrondkoortjes. Hier en daar krijg je dan toch een net iets te ingeblikt geluid en zijn de twee eerste nummers voor mij ook geskipt na de eerste maal luisteren. Maar Motown heeft natuurlijk ook veel moois gebracht en op de beste stukken associeert dit voor mij met betere nummers van de Four Tops.

Zoals bij ´Didn't I (Blow Your Mind This Time)´. Ook een nummer dat ik al vaker hoorde. Maar hier valt alles ineens op zijn plaats; dan zijn die strijkertjes ineens erg mooi en de overnames in het duet zijn ook sterk.
Aanhakend op het goed getroffen stukje van Jelmer hierboven (het duet voegt echt iets toe) is Jimmy voor mij wel net iets beter dan David; luister maar eens naar het mooie stukje op 39 seconden en hoe dat toch een beetje doodvalt als David definitief overneemt op 1.05.

Samengevat een album met enkele mooie nummers, maar niet ´voor helemaal´. Ik had net als Reijersen hoge verwachtingen na het Jimmy Ruffin soulalbum van enkele weken geleden.