EPtje van End dat hier blijkbaar wat in de vergetelheid geraakt is. Ik bekijk het deze EP meestal als een extensie op Science/Fiction, niet enkel omdat twee van de tracks hier ook op dat album te vinden zijn, maar omdat de nummers hier gewoon perfect op dat album zouden passen. Dit is niet de End van Sound of Disaster. Niet dat dat erg is

"Necessary Fictions" is in ieder geval het zelfde ingetogen gepruttel dat eerder op S/F te horen was, aangevuld met een leuk melodietje. "The Image Economy" en "Society Of The Spectacle" zijn de nummers die van S/F gelicht zijn. Twee zeer mooie tracks, getuige de 4.5* bij dat album. "Torschlusspanik" begint met een leuk, trippy horrorwaveje en gooit er wat soortgelijke ritmes onder. Leuke track met wederom veel zenuwachtige gepruttel.
Wat volgt zijn drie remixen, de eerste van Black Lung, mij verder onbekend. Klinkt wat conventioneler, al moet gezegd dat er wel een heerlijke bass in dit nummertje zit. Soort van downtempo industrial dit. de Mehmet Irdel mix behoudt wat meer het gepruttel van End, maar gooit er mooie waves onder. Mooie variant van het End werk dit. De EP wordt afgesloten met een Xanopticon mix, uiteraard iets waar ik naar uitkijk. Een wat ingetogenere track dan ik gewoon ben, maar het microgeratel zit er gelukkig wel in. Aangevuld met enkele freaky melodie samples, en een geniale climax op het einde, is dit toch ook wel weer een knaller. Man waar je altijd op kan rekenen

Dus weer een zeer aangename EP dit. Niet het niveau van de andere End releases, misschien ook wel omdat het toch minder een "album" is, maar eerder een samenraapsel van eerder werk, aangevuld met nieuw werk en enkele remixen, maar dat weerhoudt me zeker niet om 4* te geven. End blijft kwaliteit leveren, zelfs in z'n geremixte nummers.
Het woord is aan jou Goodfella.