The Isley Brothers - Twist & Shout! (1962)

Soul
Label: Wand

1. Twist and Shout (2:32)
  2. I Say Love (2:19)
  3. Right Now (2:18)
  4. Hold on Baby (2:29)
  5. The Snake (2:10)
  6. Never Leave Me Baby (2:23)
  7. Time After Time (5:23)
  8. Let's Twist Again (2:08)
  9. You Better Come Home (2:18)
  10. Don't You Feel (3:11)
  11. Spanish Twist (2:30)
  12. Crazy Love (2:37)
  13. Rubberleg Twist * (2:02)
  14. Twistin' with Linda * (2:38)
  15. Nobody But Me * (2:03)
avatar van Reijersen
De titeltrack is zo onderhand wel door duizenden opgevoerd.
1. Twist and Shout – Een klassieke dansvloervuller. Vrolijk en energie nummer.
2. I Say Love – ook in dit nummer zit genoeg swing voor op de dansvloer.
3. Right Now – heel herkenbaar ritme, één die veelvuldig gebruikt wordt in de soul. Stuk rustiger dan voorgaande songs.
4. Hold on Baby – wat latin-invloed alhier. De swing zit er duidelijk weer in.
5. The Snake – Gewoon een nummer om een dansje op te doen.
6. Never Leave Me Baby – gaat verder in dezelfde vibe met de swing.
7. Time After Time – hier brengen ze het naar een rustiger tempo. Een loveballad pur sang.
8. Let’s Twist Again – rustige intro om daarna de swing weer in te starten. Weinig zang.
9. You Better Come Home – hetzelfde tempo en muzikale gedeelte als Twist and Shout, maar dan een andere tekst.
10. Don’t You Feel – zenuwachtig snel ritme. Fijne zang en leuke blazertjes.
11. Spanish Twist – weer datzelfde ritme, alleen nu met een meer latin vibe
12. Crazy Love – rustiger, kalm en gedegen.

(bron: Opus de Soul)

avatar van spinout
The Beatles gebruikte het intro van Hold on Baby als intro voor hun Twist and Shout. Verder is dit meer een doo-wop plaat, terwijl hun debuut uit 1959 meer rock 'n' roll is. Time after time is een verrassend nummer. Totaal anders dan elk ander nummer op dit album en tegelijkertijd ook het beste.

avatar van jorro
Op 51 in de 100 Greatest Albums of 1962 treffen we dit album aan. En dat is zeker geen slecht album.
De klassieker (een cover) Twist & Shout is de fijne opener. De cover van Let's Twist Again is grotendeels instrumentaal. Overigens bevat het album ook een aantal bluesnummers. Mij bevallen die wat minder, waardoor ik uitkom op 3*