toe - The Book About My Idle Plot on a Vague Anxiety (2005)

Japan
Label: Catune

1. Hangyaku Suru Fuukei (0:58)
  2. Kodoku No Hatsumei (3:23)
  3. Tremolo+delay (3:03)
  4. Mukougishi Ga Miru Yume (4:42)
  5. All I Understand Is That I Don't Understand (4:54)
  6. C (4:07)
  7. Past and Language (5:30)
  8. Music for You (1:48)
  9. I Do Still Wrong (3:00)
  10. Metronome (3:37)
  11. Everything Means Nothing (3:16)
avatar van Gajarigon
toe (zonder hoofdletter) brengt instrumentale post-rock die dicht aansluit bij math rock. Denk aan de ritmesectie van Don Caballero met het gitaarspel van Explosions in the Sky. Beetje spijtig van de gebrekkige productie (vooral van de drums), want muzikaal zit dit erg goed. Zoals wel vaker bij math-rock het geval is ontbreekt het hier en daar aan richting.

avatar van McSavah
Oh, volgens mij is er niks mis met de productie, en juist de drums klinken lekker , eisen behoorlijk de aandacht op.

avatar van Sjaakspeare
Echt weer zo'n Japannerstitel. Beetje knullig. Afgezien daarvan bevalt dit me terdege. Bij veel instrumentale mathrock-achtige bands, zoals Mirror, Low-Pass of The Album Leaf, heb ik dikwijls het idee dat het wel wat zang gebruiken kan, maar hier komt dat door de wendbare arrangementen volstrekt niet in me op.