Nosound - Lightdark (2008)

Italië
Label: Burning Shed

1. About Butterflies and Children (3:08)
  2. Places Remain (4:29)
  3. The Misplay (4:41)
  4. From Silence to Noise (15:33)
  5. Someone Starts to Fade Away (8:58)
  6. Kites (8:42)
  7. Lightdark (8:45)
  8. Cold Afterall * (6:23)
  9. Like the Elephant? * (5:43)
  10. You Said 'I Am…' * (4:41)
  11. Clouds * (10:35)
avatar van Flipper
Was Sol29 nog wat fragmentarisch, dit album is meer een eenheid. Dat zal ook te maken hebben dat NoSound nu meer als een groep opereert waarbij de drums van Gigi Zito en de cello van Marianne de Chastelaine een welkome aanvulling zijn. Verder blijft NoSound natuurlijk het kindje van Giancarlo Erra.

Een goed album welke een goede aanvulling is in het prog/ambient genre.

Door de vocalen van Tim Bowness zal nu ook wel weer de vergelijking met (of kopiëren van) No-man aangehaald worden, maar dit album heeft genoeg kwaliteit om al die beschuldigingen tegen te spreken.

avatar van wendyvortex
Ja, mooie plaat Anathema, Porcupine Tree, Blackfield, No-Man, Antimatter overgoten met wat Sigur Ros/Radiohead-achtig sferen.
En met mooi resultaat.
Ook met bonus-CD "Clouds" die echter er zo goed bij past dat we die eigenlijk gewoon vast kunnen plakken aan de rest van het album.

avatar van tristan da cunha
Wat een bovenaardse schoonheid bezit het nummer Kites.
Tussen 6:20 en 6:30 lijkt het zelfs of de muziek daar zelf onwel van word. Ik bedoel zoiets als mensen die bijv Florence bezoeken en niet tegen zoveel schoonheid in een keer kunnen en daar onwel van worden. Het nummer sterft prachtig weg met een cello.

avatar van ChrisX
Flipper schreef:

Ik zou het ook helemaal niet zo snel vergelijken met no-man maar met dat andere bandje waar Steven Wilson in zit genaamd Porcupine Tree. Ik hoor gitaar- en toetsenklanken die echt letterlijk lijken te zijn overgenomen van PT's The Sky Moves Sideways. Het geheel is nog een stuk melancholischer en ja, dan kom je toch niet onder uit om ook muzikaal een link te leggen naar no-man.

Het hele album is een mooi "Wat als"-geval: wat als no-man hun echte doorbraak naar een groot publiek hadden gehad met Flowermouth en Returning Jesus en een echte live-band hadden moeten worden? Dan was Porcupine Tree muzikaal een veel experimentelere koers gaan varen denk ik en had no-man een evolutie qua sound kunnen doormaken zoals no-sound hier klinkt.

avatar van The Scientist
1,0
Verschrikkelijk... veel te slap en te weinig diepgang, allemaal een beetje oppervlakkig geneurie, waarbij de uiterste best is gedaan nergens ook maar 1 noot te spelen waar iemand zich heel misschien aan zou kunnen ergeren...

avatar van horned_reaper
Ik heb echt een dubbel CD van dit album met 11 nummers en nog een video.
Iemand anders die deze ook heeft?

avatar van HeterodoxY
Yep, ik hem 'm ook, met de bonus cd 'Clouds'.

Misterfool
Lastig te beoordelen plaat. Aan de ene kant is het wel een enorm gladde plaat, maar aan de andere kant staan er best een aantal leuke composities op het album. From Silence To Noise is zowat The Sky Moves Sideways Pt 3.

avatar van Broem
Bonus cd "Clouds" toegevoegd. Wat een wereldnummer is dat zeg. Perfect.

Parlotones
Dit is een mooie album heb hem al vanaf het uitkomen in bezit, en redelijk vaak gedraaid dacht ik. En hierboven worden diverse bands genoemd die ik ook wel ken. Zo heb ik ook vanaf het begin het album Blackfield van Blackfield die ik grijs gedraaid heb, en nog steeds met liefde in de cd lade leg. Geweldig. Maar voor ik net de beide albums opzocht, verbaasde mij het dat het album van Nosound 4 jaar jonger is dan die van Blackfield.
Draai op dit moment Someone starts to fade away,op YT maar het is misschien raar , maar dit is toch wel bijna net zo mooi als The Division Bell van Pink Floyd. Gejat of niet dat maakt mij niets uit, het gaat mij om de muziek. Update, en nu een uur later begin ik met het beluisteren van het album Lightdark en dan aangekomen bij het nummer the misplay waarvan de zwarte tekst in het boekje overgaat in het wit van de ondergrond fading [vervagen]gelijk het nummer ook doet op het eind. En dan prachtig over gaat in from silence to noise.

Parlotones

en dan 2 punten?

avatar van wendyvortex
habada schreef:
en dan 2 punten?

Ik vrees dat Anathema, Porcupine Tree, Blackfield, No-Man, Antimatter overgoten met wat Sigur Ros/Radiohead-achtig sferen 11 jaar later niet echt een aanbeveling meer is bij mij. Het aanvankelijke enthousiasme is inmiddels helaas wat getemperd, maar ik zal 3* overwegen for old times sake.