Adam Cohen - Adam Cohen (1998)

Canada
Label: Columbia

1. Tell Me Everything (4:39)
  2. Cry Ophelia (3:48)
  3. Don't Mean Anything (3:35)
  4. This Pain (4:40)
  5. Quarterback (4:23)
  6. Sister (3:44)
  7. Beautiful as You (4:59)
  8. How the Mighty Have Fallen (4:35)
  9. Opposites Attract (2:35)
  10. Down She Goes (4:41)
  11. Amazing (4:02)
  12. It's Alright (4:45)
  13. Cry Ophelia [French Version] (3:48)
beaster1256
meesterwerk die niemand kent !!!

en ja zoon van leonard

maar poppier , in de goede zin , sterke teksten en veel emotie , ' quarterback' is het beste nummer , maar de ganse cd is briljant

Rain dog
heb zijn nieuwe en die is ook zeer goed!!

avatar van Editoor
Rain dog schreef:

Spotify.

avatar van reptile71
Rain dog schreef:
discogs

avatar van potjandosie
het debuut album van de zoon van Leonard Cohen, die veel van de muziek schreef voor het postume album "Thanks for the Dance" en dat album net als de voorganger "You Want It Darker" produceerde.

12 eigen nummers waarvan de meeste co-written met anderen. opvallend is de gelijkenis met de stem van Leonard, maar dan wel een stem die een stuk beter en zuiverder klinkt dan die uit de nadagen van zijn vader.

daar waar de instrumentatie klein wordt gehouden levert dat een aantal sterke liedjes op, zoals de fraaie melodie van "Cry Ophelia", de ballads "This Pain", "Beautiful As You" en de piano ballad "Opposites Attract" voorzien van prachtige accenten van de cello en viool. dit zijn een 4-tal stemmige, ingetogen nummers die blijven hangen. wat mij betreft de sterkhouders op dit wisselvallige debuut.

de productie met drums programming, strijkers en synthesizers staat mij tegen, waardoor liedjes zoals "Don't Mean Anything" en "Amazing" niet raken. die lelijk klinkende drums zijn eveneens te horen op "How the Mighty Have Fallen". ook het funky "Sister" wil niet beklijven. in combinatie met de matige kwaliteit van de liedjes 3 sterren.

onder de muzikanten bevinden zich o.a. Dean Parks (guitars), Larry Klein (bass) en Jim Cox/Steve Lindsey (keyboards, piano, synthesizers).

dat Adam Cohen wel bovengemiddeld goede liedjes kon schrijven en mooi kon uitvoeren bewees hij op de sterke opvolgers met name "Like a Man" (2011) en in iets mindere mate "We Go Home" (2014).

Album werd geproduceerd door Steve Lindsey
Recorded in Los Angeles, California

hierbij een mooie quote uit de liner notes
"Gratitude is a crossroad that leads quickly to love"