Alex K. Katz - Polish Drums (2003)

Duitsland
Electronic
Label: Construct Rhythm

1. Polish Drums
  2. Untained Day
  3. Poise
avatar van Onderhond
1,0
Handig dit soort EPtjes, als je even geen zin hebt in een wat langere recensie . Polish Drums is een technoEp van dhr Katz, momenteel actief op het MIM techno label van The Third Movement. Gelukkig zijn de nummers daar wat aangenamer, al kan dat ook aan z'n partner in crime, Kay D Smith, liggen natuurlijk.

Deze soloEP slaat echt nergens op. Eerste track is echt een prototype techno nummer. Veilig ritme, veilige samples, veilige opbouw. Zo draaien ze er 100 door op een avond, zonder dat je het merkt. Als dansplaat voldoende, als nummer om thuis te beluisteren echt ondermaats. De B kant bevat wat ander materiaal, maar eigenlijk niks beter. Plots een veel hoger tempo, maar niks distortion of stevigere bassen om het ook effectief zwaarder/steviger te maken. Nu heeft het gewoon veel weg van twee slecht gepitchete nummers die nog aangenaam om dansen, nog aangenaam om luisteren zijn, er eigenlijk zeer idioot overkomen.

Techno in z'n pure vorm als luistermuziek is m'n ding sowieso al niet, maar als ik echt zin heb verteer ik het liever in een mix, met wat gedistorte klanken her en der. Dit is saai en enorm clean. 1*

Leuke hoes wel.

avatar van tovenaar
Elke plaat op Construct Rhythm heeft dezelfde hoes...