Coil - The New Backwards (2008)

Electronic / Avant-Garde
Label: Threshold House

1. Careful What You Wish For (9:05)
  2. Ayor (7:40)
  3. Nature Is a Language (8:00)
  4. Fire of the Green Dragon (7:54)
  5. Algerian Basses (5:01)
  6. Copacaballa (6:49)
  7. Paint Me as a Dead Soul (6:30)
  8. Backwards (5:22)
  9. Princess Margaret's Man in the D'Jamalfna (8:44)
Zelfde idee als bij The Ape Of Naples: werk dat niet tijdens het leven van Balance op plaat gekomen is wordt alsnog uitgebracht. Hij is weer geweldig!

handsome_devil
Oeh, vetjes, een nieuwe coil.

Dat nieuwe zal wel meevallen maar desalnietemin: Op naar Treshold House

handsome_devil
ja pfff 'nieuw' dan

avatar van VanDeGriend

Direct maar even besteld. Altijd leuk een "nieuwe" Coil.

Deze is eigenlijk vorig jaar al uitgebracht als onderdeel van de Ape of Naples vinyl editie op Important. Wel met meer nummers overigens, zullen de mensen met die peperdure box leuk vinden.

Er staan dezelfde nummers op volgens mij, die van Ape Of Naples en deze dus.
Wel kreeg je er een fles absint bij

avatar van VanDeGriend
Ja die editie heb ik ook gezien. Inderdaad nogal prijzig en heb sowieso liever een cd. Meer nummes op deze cd dan op de lp?

edit: Zo te zien wel maar de bestellers van de vinly box kregen kennelijk de cd met de drie extra nummers erbij.

Die absinth actie was vaag zeg

Die absinth actie is volgens mij weer iets anders. Ik had het over de Ape of Naples lp op Important, deze dus: foto

Een onhandige box (want de 3 Ape of Naples platen waren eenzijdig geperst met aan de andere kant een ets, onnodig duur dus) met daarin Ape of Naples en The New Backwards, maar op die laatste staan niet de nummers Ayor, Fire of the Green Dragon en Backwards. Zoals die wel op deze cd staan.

Die cd met de drie ontbrekende nummers behoort officieel niet tot die box, maar die kreeg je er wel bij als je 'm bij Threshold House kocht. Dat is dus een aangepaste versie van de reguliere Important uitgave. Maar ook gelijk een stuk duurder en die Important versie was al niet bepaald goedkoop ($120 als je verzendkosten meerekent).

Ik ben zelf in ieder geval blij dat ik destijds heb besloten om die box toch maar niet te kopen.

Mordor
Goed om te weten. Ik zal eens gaan kijken bij Threshold.

bubbachups schreef:

Hier nog eentje. Een Coil verzamelaar moet sowieso al vaak een behoorlijk gevulde knip meenemen.

Mordor
En ik heb hem in bezit. Eerste nummers zijn iig erg positief. Meer electro invloeden ook.

avatar van Leeds
Met de herpersingen van IMPREC die weldra worden opgestuurd deze nog es boven gehaald. Toch een geweldige toevoeging aan The Ape of Naples. De LP box vond ik wel fantastisch en je kon The Ape of Naples in 1 keer afspelen, mits 2 platenspelers natuurlijk. Het idee was heel knap en de box was allesbehalve onhandig. The New Backwards mochten ze ook op 2 platen gezet hebben met een gelijkaardige uitvoering zoals de eerste 3 platen van Ape.