Venom - Hell (2008)

Label: Sanctuary

1. Straight to Hell (4:27)
  2. The Power & the Glory (5:10)
  3. Hand of God (4:33)
  4. Fall from Grace (3:27)
  5. Hell (5:06)
  6. Evil Perfection (3:34)
  7. Stab U in the Back (4:31)
  8. Armageddon (3:26)
  9. Kill the Music (3:13)
  10. Evilution Devilution (4:27)
  11. Blood Sky (5:11)
  12. USA for Satan (4:49)
  13. Dirge / Awakening (3:32)
  14. In League with Satan (3:32)
  15. Burn in Hell (2:58)
avatar van AGE-411
Hoe kan een legendarische band zich zo belachelijk maken?

In 2006 de titel "Metal Black", en nu "Hell". De originaliteit is er blijkbaar wat af.
Tis natuurlijk de muziek die telt. Nog enkele dagen wachten en tis weer zover.

Btw: de hoes mag er best zijn. Toch wel een van de betere hoezen van de laatste tijd.

lambf
Dat laatste meen je toch niet serieus? Echt een ongeloofelijke standaard hoes.

lambf schreef:
Dat laatste meen je toch niet serieus? Echt een ongeloofelijke standaard hoes.

Wat vindt jij dan een goede hoes?

lambf
Dat zeg ik toch! Ik verwacht eerlijk gezegd erg weinig van dit stukje muziek.

avatar van Schizophrenia
En is het wat geworden?

avatar van AGE-411
paulisdik? jij hebt al gestemd zie ik:
Vertel eens. (zo weet ik of ik hem moet aanschaffen of downloaden)

avatar van paulisdik
Pluspunt:

Er staan toch wel een flink aantal heerlijke gitaarsolo's op deze plaat.

Minpunt:

Cronos zingt best wel mono-tonig op deze plaat, de opbouw naar de gitaarsolo's duurt te lang.
Er zijn te weinig tempowisselingen en wordt haast constant een tempo aan gehouden.

Kortom;

Ik denk dat je dit album beter eerst kun gaan downloaden, op zich staan er op deze plaat wel leuke nummers zoals Kill The Music, Straight To Hell en USA For Satan, maar deze nieuwe album van Venom weet niet lang genoeg te boeien.

Empyrium
Ronduit slecht en saai stukje muziek van Venom, een band die ik nooit serieus heb genomen.

Klinkt als Spinal Tap maar dan zonder de humor.

avatar van paulisdik
Ik had hem vanmorgen ook nog eens opgezet, en met elke luisterbeurt ga ik Venom's Hell steeds slechter vinden.
Mijn stem met 0,5* verlaagd en met nog een vrij grote kans dat mijn stem nog lager gaat worden.

Corpse Molestor
Wat een teleurstelling na Metal Black.

Corpse Molestor schreef:
Wat een teleurstelling na Metal Black.

Wat een teleurstelling na de eerste 3 platen zou ik zo zeggen.
Het vuur brande ook niet lang bij Venom. (Das wat anders dan de hoes laat uitschijnen)

Al bij al een goed album... modern afgewerkt

Akkoord niet als voorgaand werk... maar deze is OK.

Goede metal... en de gitaren gaan ook lekker....

avatar van Sinner
Wat je niet allemaal zoal in je kast vind met opruimen

Ik wist helemaal niet meer dat ik deze ooit aangeschaft had, en na beluistering weet ik dus ook waarom. Vond ik de band op Cast in Stone en Resurrection nog lekker knallen en Metal Black ook wel redelijk leuk (die heb ik overigens een half puntje afgetrokken), dan is Hell toch echt wel zware middelmaat. Met uitzondering van The Power and the Glory is (zelfs na enkele (geforceerde) luisterbeurten) nagenoeg niets blijven hangen, Tel daarbij nog eens de matige productie en dan kom ik met moeite verder dan een 2,5. Jammer!

avatar van exodus
Venom heeft met een aantal albums en legendarische nummers hoogtepunten gehad, en op andere momenten in het bestaan behoorlijke dieptepunten. Soms geniaal hoe het imago, de thematiek geëtaleerd werd, andere keer weer zwaar komisch, ongeloofwaardig en belachelijk. Deze lp-titel hierboven is na al die jaren extra droevig...de muziek ken ik van deze nóg niet, en de hoes is erg makkelijk. Voorspelt niet veel goeds. 1981 en 1982 lag het in Metalland het er heel anders bij allemaal; zij waren effen de extreemsten tot dan en waren de voorlopers van Thrash Metal. Met een band als Venom was dat allemaal, dat imago etc. tot midden jaren 80 erg geloofwaardig. Ik rolde zelf toen midden jaren 80 de Metal in en het waren aanvankelijk mijn goden! ! ! Maar Exodus, Metallica en Slayer zouden het al snel veeeeeeeeeeeeel beter doen in mijn ogen. Maar, moet nog wel even opgemerkt worden dat EIND jaren 80 Venom verrassend goed werk weer afleverde, notabene destijds en ironisch genoeg zonder de legendarische Cronos.