Prurient - And Still, Wanting (2008)

Avant-Garde / Electronic
Label: No Fun

1. Memory Repeating (3:01)
  2. Returning Truth (3:40)
  3. Subject (3:30)
  4. Lust End (5:41)
  5. Total Terrorism (6:54)
  6. Strict Ideas (7:42)
  7. Incense and Rubber (10:04)
sxesven
Toch wel knap hoe toegankelijk die Fernow zijn noise kan maken zonder ergens ook maar een centimeter toe te hoeven geven. And Still, Wanting is bij vlagen gewoon echt harsh, maar zou volgens mij zelfs voor ongetrainde luisteraars nog goed te doen zijn. Een belangrijk onderdeel daarvan is wel de invulling van de geluidsmuur die Prurient kiest; niet puur abstract, maar met (zowaar) te onderscheiden melodieën en vocalen verborgen onder de lagen ruis. In die hoedanigheid doet dit af en toe zelfs aan bijvoorbeeld The Goslings denken, ook al zo'n gigantische muur en geluid gecombineerd met een prachtige subtiliteit (hoewel het aan een plaat als Grandeur of Hair natuurlijk niet kan tippen). Elders (Total Terrorism, Strict Ideas) gaat het er wat rustiger en toe en ademt het bijvoorbeeld de sfeer van de samenwerking met Kevin Drumm van vorig jaar, maar dan nog wel een tikje beter, met een (nogmaals) opmerkelijk oor voor melodie. In ieder geval zeer de moeite waard, deze plaat. Openingsbod 4*.

sxesven
Lukas schreef:
die laatste track is wel vet

avatar van Jazper
Ik ben hier niet zo kapot van. Ik vind het scheurende kettingzaag achtige gedeelte wel ok, maar door de toevoeging van zang en her en der wat cleanere achtergrondmelodieen (returning truth, lust end) vind ik het plaatje wat aan kracht inboeten. Die laatste tack is wel vet trouwens.

Gallow
Ben er ook niet echt weg van. Het klinkt allemaal zo uitgestippeld, alles precies geregeld, tot in de puntjes verzorgt, het doet me vrij weinig.

avatar van niels94
Wat een vet album! Nooit gedacht dat ik noise zo goed zou vinden. Komt ook omdat dit veel meer melodie en structuur bevat dan andere noise die ik gehoord heb, zoals de donkere, lage muziek die soms als een ondergrondse rivier door de muur van herrie kabbelt. Door dergelijke elementen is dit album goed behapbaar en inderdaad een goede plaat voor een beginner, omdat er nog iets in zit die op gewone muziek lijkt. En dan de compleet gestoorde schreeuwen die er dwars doorheen snijden, geweldig. Heb wel gemerkt dat je hier anders naar moet luisteren dan naar de meeste muziek, maar ik hoop dat dit een poort is naar de noisemuziek voor mij. Dit is echt muziek die af en toe echt lekker is, volgens mij word je er zelf ook volslagen gek van

Ik gooi er gewoon 4 sterren tegenaan.

0,5
Tegenwoordig kijk ik vaak even wat het dynamische bereik is van een album op Deze site. Hier merkte ik dan ook dat dit album een dynamisch bereik had van 0 decibel. Een prestatie welke je niet vaak tegenkomt en Ik was dan toch wel benieuwd hoe dit zou klinken. Laat ik het zo zeggen, ik heb na tien minuten ales uit gezet omdat ik 1) hoofdpijn had en 2) het niet over mijn hard kon verkrijgen om mijn speakers nog langer te mishandelen (ik was oprecht bang dat mijn cones zouden scheuren).
Dit is echt iets voor liefhebbers en niet voor iedereen. Of het binnen het genre goed of slecht is durf ik niet te zeggen, maar persoonlijk geloof ik niet dat ik ooit iets heb beluisterd wat ik nog slechter vond.