Jerry Lee Lewis - There Must Be More to Love Than This (1971)

Country
Label: Mercury

1. There Must Be More to Love Than This (2:41)
  2. Bottles and Barstools (2:50)
  3. Reuben James (2:43)
  4. I'd Be Talkin' All the Time (2:20)
  5. One More Time (2:23)
  6. Sweet Georgia Brown (2:27)
  7. Woman, Woman (Get Out of Our Way) (3:15)
  8. I Forgot More Than You'll Ever Know (2:40)
  9. Foolaid (3:36)
  10. Home Away from Home (2:31)
  11. Life's Little Up and Downs (2:36)
avatar van AOVV
Een bekoorlijke deerne aan de telefoon in het knusse bed.. Een glaasje Coke op een half verborgen tafeltje.. Een dwarrelende, vergelende foto van een man op de voorgrond.. Een albumtitel die boekdelen spreekt..

De albumcover vat het plaatje in dit geval goed samen; Jerry Lee Lewis spitst zich hier toe op een aantal songs over overspel en... spel in 't algemeen. Hij doet dat eens fluks (luister maar 'ns naar het vinnige Sweet Georgia Brown, met een glansrol voor de fiddle van Kenny Lovelace), dan weer op 't gemakje, wat het geheel een rustieke toets geeft, een beetje in de stijl van Hank Williams. Met Kenny Buttrey horen we hier, occasioneel op drums, nog een grote naam uit de muziekwereld; de man was te horen op o.a. Blonde on Blonde van ome Baawb, en Harvest van der junge Naehlis.

Maar het draait toch weer vooral om The Killer zelf, die eind jaren '60, begin jaren '70 écht een patent had op potente country-platen. En jawel hoor, hier flikt hij het 'm opnieuw. Het titelnummer, Bottles and Barstools, One More Time, Woman, Woman (Get Out of Our Way)… Ik kan ze haast allemaal opnoemen as songs die erg aangenaam de oorschelpen binnenkomen. Ook deze kan ik dus weer niet anders dan een uitermate positief cijfer toebedelen. En zo zie je, eens te meer, dat het toch fijn is het oeuvre van zo'n coryfee uit te spitten.

4 sterren

avatar van spinout
Kenneth Buttrey is uiteraard ook te horen op jaren 60 en 70 opnamen van Elvis. Als sessiemuzikant uit Nashville op vele platen te horen.